NIESFORNE KSIĘŻNICZKI. Sztuka wychowania dziewczynek

Dlaczego sześcioletnia dziewczynka mówi, że się nienawidzi, bo nie może się uczesać tak, jakby chciała?

Jak zareagować, gdy twoja córka kilka dni z rzędu przychodzi ze szkoły zapłakana, bo przyjaciółki ją odtrącają?

Co robić, gdy nastolatka zamyka się po posiłkach w toalecie, aby zwymiotować to, do zjedzenia czego udało się ją wam nakłonić?

Na te i wiele innych pytań odpowiadają autorki tej książki, odwołując się do swojego kilkudziesięcioletniego doświadczenia w wychowaniu dziewczynek i doradzaniu ich rodzicom. Z humorem ukazują specyfikę dziewczęcego myślenia i postrzegania świata oraz dają klarowne wskazówki, jak wspierać je w rozwoju i dojrzewaniu do prawdziwej kobiecości.

Dzięki Niesfornym księżniczkom dowiesz się m.in.:

jakie są etapy rozwoju dziewczynki;

jak pomagać twojej córce na każdym z tych etapów;

co jest zachowaniem normalnym dla danego wieku, a kiedy i jak trzeba interweniować;

jak radzić sobie z zachowaniami autodestrukcyjnymi, takimi jak zaburzenia odżywiania, samookaleczenia czy eksperymenty z alkoholem;

„Ta książka to wyprawa do wnętrza serca każdej dziewczyny, wyprawa, która poprzez świat otaczający dziewczynkę dociera to tego, co ukryte w niej głęboko. Pokaże ci ona, jakim głosem trzeba przemówić do twojej córki, aby obudzić w niej wszystko to, czym obdarzył ją Bóg”. (fragment książki)

Informacje dodatkowe o NIESFORNE KSIĘŻNICZKI. Sztuka wychowania dziewczynek:

Wydawnictwo: eSPe
Data wydania: 2013 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki

Kup książkę NIESFORNE KSIĘŻNICZKI. Sztuka wychowania dziewczynek