Nie(do)tykalny. Dziwne życie i tragiczna śmierć Michaela Jacksona, tom I

Jedna z najbardziej fascynujących postaci pop-kultury.

Portret branży muzycznej, jakiego jeszcze nie było w tej dekadzie. Randall Sullivan przedstawia życie i śmierć Michaela Jacksona - jednej z najwybitniejszych, ale też najbardziej niezrozumianych gwiazd na świecie. W pierwszym tomie niniejszej biografii piosenkarz żegna się ze swoją legendarną posiadłością Neverland, a czytelnik wraz z nim wyrusza z Kalifornii w świat, by śledzić ostatnie lata życia artysty. Towarzyszymy mu w tworzeniu planów odzyskania utraconej fortuny i reputacji, a także w przygotowaniach do wielkiego comebacku: premierowego albumu i serii pięćdziesięciu megakoncertów, do których ćwiczył jeszcze ostatniego dnia przed śmiercią. Sullivan sięga też głęboko w przeszłość Michaela Jacksona, ukazując nam człowieka jednocześnie naiwnego i niezwykle przebiegłego, oddanego ojca i inteligentnego biznesmena popełniającego kardynalne błędy, a wreszcie - notorycznego narcyza, który mimo wszystko pragnął spokojnego i normalnego życia z dala od ludzi. Autor dotarł do niepublikowanych informacji na temat interesów Michaela Jacksona oraz oskarżeń o pedofilię, które nieodwracalnie nadszarpnęły jego reputację. Udało mu się również skontaktować z wąskim gronem wtajemniczonych, między innymi z byłym adwokatem Jacksona i jego kolejnymi menedżerami. W ten sposób powstał niezwykły portret pełnego sprzeczności człowieka, który wciąż nosi miano króla popu.

Informacje dodatkowe o Nie(do)tykalny. Dziwne życie i tragiczna śmierć Michaela Jacksona, tom I:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2013-11-06
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
ISBN: 978-83-7778-332-0

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Nie(do)tykalny. Dziwne życie i tragiczna śmierć Michaela Jacksona, tom I

Nie(do)tykalny. Dziwne życie i tragiczna śmierć Michaela Jacksona, tom I - opinie o książce

Książka o życiu króla popu. Michael'a podobno się albo kocha albo nienawidzi. Wciąż wiele osób próbuje się zmierzyć z Jego twórczością, inni unikają jej jak ognia. Ikona pełna sprzeczności - właściwie jak każdy z nas. W książce nie przeczytałam właściwie niczego, czego bym wcześniej nie wiedziała. Czy jednak spodziewałam się tutaj odkrycia jakiejś tajemnicy? Chyba nie...

Nie(do)tykalny. Dziwne życie i tragiczna śmierć Michaela Jacksona, tom 2
Randall Sullivan0
Okładka ksiązki - Nie(do)tykalny. Dziwne życie i tragiczna śmierć Michaela Jacksona, tom 2

Michael Jackson jawi się jednocześnie jako czarny i biały charakter, kochający ojciec i koszmarny egocentryk, biznesmen potrafiący błysnąć geniuszem, a...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;