Soczewica i fasola to znakomite źródła białka, migdały i orzechy zawierają dużo magnezu poprawiającego nastrój, kasza jaglana przywraca wewnętrzną równowagę, a peruwiańska kasza quinoa zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. W pestkach naszych polskich jabłek, moreli i brzoskwiń kryje się przeciwrakowa witamina B17, miód ma wiele właściwości leczniczych, a z nasion dzikiej róży robi się najlepszy olejek, którego można używać zamiast kremu do twarzy. To są prawdziwe skarby, o których ludzie już chyba zapomnieli. A przecież są tuż obok, bardzo blisko nas! Od rumianku, czosnku i żurawiny przez kaszę gryczaną i jęczmienny pęczak aż po stewię, yerba mate i awokado. Oto największe, bezcenne skarby naszej cywilizacji.
Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2015-06-17
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 350
Podróżnik dla podróżników. Na bazie swojego podróżniczego doświadczenia i notatek robionych podczas samotnych wypraw słynna podróżniczka napisała najbardziej...
Samotna wyprawa do Indonezji. Bali, tropikalny grudzień i słodki zapach kwiatów migdałowca. Dekolty blondynek i muskularni kowboje na plaży, a potem tajemniczy...
Przeczytane:2015-10-20, Ocena: 5, Przeczytałam, moje 52 motywacje,