Na Kremlu wiecznie zima. Rosja za drugich rządów Putina

Putin rządzi Rosją już ponad 21 lat. Nic nie zapowiada, by to się miało szybko zmienić

Potężne wojsko, wszechobecna propaganda i wszechwładne siły bezpieczeństwa. Ograniczanie wolności demokratycznych i obywatelskich, dobrze znany w krajach komunistycznych kult jednostki. Cyberprzestępstwa, zabójstwa polityczne i zbrojne ataki.

Świat patrzy na współczesną Rosję z mieszaniną strachu, respektu i podziwu. Rosja ma wielkie pieniądze i silną armię. Rosja to Władimir Putin. Niewiele można mu zrobić i trzeba się z nim liczyć.

Jak Polskę widzą z Kremla? Czego jeszcze nie wiemy o rządach Putina? Co sami Rosjanie myślą na temat własnego kraju?

Robert Service, jeden z najwybitniejszych historyków specjalizujących się w dziejach Rosji i ZSRS, autor biografii Lenina, Stalina i Trockiego, w swojej najnowszej książce opisuje kulisy rządów człowieka, który nagiął do swej woli naród i dużą część świata. Rządzi Rosją niepodzielnie od ponad dwóch dekad i nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Informacje dodatkowe o Na Kremlu wiecznie zima. Rosja za drugich rządów Putina:

Na Kremlu wiecznie zima. Rosja za drugich rządów Putina - opinie o książce

Trocki. Demon czerwonego terroru
Robert Service0
Okładka ksiązki - Trocki. Demon czerwonego terroru

Trocki jest prawdopodobnie najbardziej intrygującą, a z pewnością najbardziej mylnie ocenianą postacią wśród przywódców sowieckiej rewolucji. Utrwalany...

Lenin. Biografia
Robert Service0
Okładka ksiązki - Lenin. Biografia

Angielski historyk, po wieloletnim gromadzeniu materiałów, opisał szczegółowo życie Lenina nie bojąc się stawiania nierzadko kontrowersyjnych hipotez....