Siedemnastoletnia Haley McWaid, chluba rodziców, pewnego dnia znika. Po trzech miesiącach poszukiwań jej najbliżsi są przygotowani na najgorsze.
Dan Mercer, pracownik opieki społecznej, troszczący się szczególnie o los dzieci, wpada w pułapkę zastawioną przez Wendy Tynes, która w swoim programie telewizyjnym ,,Przyłapani na gorącym uczynku" demaskuje przestępców seksualnych. W jego komputerze policja znajduje obciążający materiał i wszystko wskazuje na to, że mógł mieć związek z zaginięciem Haley.
Wendy Tynes nie zrobiłaby jednak kariery jako dziennikarka, gdyby dostrzegała tylko to, co oczywiste. Zaczyna podejrzewać, że padła ofiarą manipulacji.
Wydawnictwo: Biblioteka Akustyczna
Data wydania: 2018-07-18
Czyta:
Tytuł oryginału: Caught
Kolejna z przeczytanych przeze mnie książek Cobana po raz kolejny daje odczucie wielkości wyobraźni autora. Wodzenie za nos czytelnika dopracowane do poziomu perfekcji. Przeciwnie niż w realnym życiu w kryminałach lubię być zaskakiwana.W tej książce takich zwrotów w sposobie postrzegania mamy dosyć sporo. Nie wiadomo do końca kto , czemu jest winien. Dziennikarska dociekliwość w dojściu do prawdy powoduje, że w efekcie otrzymujemy gotowe rozwiązanie i odpowiedzi na nurtujące nas pytania. Polecam
Jeśli chcę dostać to co lubię to w ciemno sięgam po Cobena. Nawet gdyby to była jakaś słabsza pozycja ( a nie była) to i tak z pewnością dostarczyłaby mi wystarczającej dawki emocji. Fabuła dotyczy wielu problemów. Wymienię tylko kilka: pedofilia, manipulacja, pęd do popularności, smutek, tchórzostwo i źle pojęta młodzieńcza wolność. Akcja nie pędzi tutaj z szybkością odrzutowca, ale cały czas powoli się zagęszcza, ukazuje nowe ślady, otwiera nowe możliwe rozwiązania. I znowu udało się autorowi na koniec mnie zaskoczyć. Miłośnikom gatunku polecam.
Od śmierci Elizabeth z rąk seryjnego zabójcy minęło osiem lat, ale młody lekarz David Beck nie potrafi o niej zapomnieć. Niespodziewanie pocztą...
Od kuli ginie była gwiazdka tenisa, dwudziestoczteroletnia Valerie Simpson. Przed śmiercią próbowała bezskutecznie umówić się z Myronem Bolitarem...
Przeczytane:2017-01-26,