Napisane specjalnie dla dzieci, czytane przez prezenterów radiowych teksty, kolorowe animowane ilustracje i wspaniała muzyka sprawią, że odkrywanie głębi i mądrości Pisma Świętego będzie dla dzieci niezwykłą przygodą. Program zawiera kilkadziesiąt rozmaitych gier i edukacyjnych zabaw: quizy biblijne, krzyżówki, malowanki, układanki, gry pamięciowe i wiele, wiele innych. Gry podzielono na łatwiejsze (3-6 lat) i trudniejsze (7-10) lat. Rozwiązując zadania dziecko zdobywa, za które może uzyskać dyplom. Program umożliwia zabawę z programem wielu użytkownikom - każde dziecko zdobywa punkty na swoim własnym koncie. Program zawiera również napisany językiem zrozumiałym dla dzieci, słownik haseł biblijnych oraz dołączone do słownika mapki. Bohaterami są wielcy Patriarchowie narodu wybranego: Abraham i jego syn Izaak, Jakub i Ezaw, Józef i jego bracia. Całość programu obejmuje barwnie redagowane opowiadania o ich życiu, powołaniu i wierności, zawsze dotrzymującemu słowa, Bogu.
Informacje dodatkowe o Multimedialna Biblia dla Dzieci. Patriarchowie. PC CD-ROM:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Pasterz
Data wydania: b.d