Mowa gwiazd

Rozpoczyna się nowy rok szkolny. Do Wiecznej nocy wracają jej nieumarli uczniowie. Bianka niedawno zrozumiała, że jej przeznaczeniem jest być jedną z nich. Jak więc może kochać Lucasa - łowcę, który poprzysiągł śmierć jej rasie...? Dla tej miłości Banka zaryzykuje wszystko, nawet jeśli miałaby narazić uczniów Wiecznej Nocy na śmiertelne niebezpieczeństwo.

Informacje dodatkowe o Mowa gwiazd:

Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2010-08-03

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Mowa gwiazd

Mowa gwiazd - opinie o książce

Avatar użytkownika - natalia6202
natalia6202
Przeczytane:2016-03-29, Ocena: 5, Przeczytałam,

"Mowa Gwiazd" Claudia Gray, to druga część "Wiecznej Nocy".
Bianka w dalszym ciągu zmaga się ze swoją miłością. Zakochała się z wzajemnością w Lucasie, jednakże nie mogą być razem, ponieważ ona jest półwampirem, a on Łowcą Wampirów należącym do Czarnego Krzyża. Oboje nie mogą się pogodzić z brakiem kontaktu i zaczynają potajemnie się spotykać. Mimo ich miłości oboje mają świadomość, że Lucas nigdy nie będzie chciał zostać wampirem, a jej jest to przeznaczone.
Prócz rozłąki Bi...anka ma jeszcze wiele innych problemów. Podkochuje się w niej Balthazar, pokój dzieli z Raquel, co utrudnia jej picie krwi, a co najgrosze, zaczynają ją nawiedzać zjawy. Dziewczyna musi ciągle kłamać, jest już tym wyczerpana, jednakże Lucas podtrzymuje ją na duchu.
Bianka potrzebuje coraz więcej krwi, a za każdym razem, gdy się jej napije zaczynają pojawiać się Zjawy, które zagrażają jej życiu. W takich okolicznościach na jaw wychodzi długo skrywana tajemnica, która zmienia całe życie dziewczyny.
Czy Bianka i Lucas będą razem? Może wybierze ona Balthazara? Czy Zjawy zrobią krzywdę Biance? A może to Czarny Krzyż jej zagraża? Odpowiedź na te pytania znajdziecie w książce.

Książka pokazuje trudną miłość. Jej fabuła jest pełna mroku, niebezpieczeństw, tajemnic, a co najważniejsze pochłania czytelnika. Bohaterowie wzajemnie się nienawidzą, kochają i zazdroszczą sobie. Styl i język są proste oraz współczesne, a błyskotliwych tekstów jest co nie miara. Zapraszam was do Akademii Wiecznej Nocy, gdzie poznacie najskrytsze marzenia i uczucia, a fabuła was pochłonie.

Avatar użytkownika - darinda
darinda
Przeczytane:2013-10-31, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2013,
Druga część równie dobra jak pierwsza. Młodzi zakochani i zdecydowani, musi im się udać :)
Avatar użytkownika - Madlene
Madlene
Przeczytane:2013-08-28, Ocena: 6, Przeczytałam,
Podobała mi się ;)
Avatar użytkownika -

Przeczytane:2010-11-29,
Polecam fanom fantastyki. Powtarza się tu temat "wampir + człowiek = miłość", ale jest to bardzo emocjonująca książka. Z zapartym tchem przeżywałam wszystko wraz z Bianką... koniecznie muszę przeczytać następną część :)
Avatar użytkownika - Slavek
Przeczytane:2011-04-28, Ocena: 5, Przeczytałem,
W ciemność. Star Wars Wielka Republika
Claudia Gray 0
Okładka ksiązki - W ciemność. Star Wars Wielka Republika

W ciemność. Star Wars Wielka Republika (ang. Star Wars: The High Republic: Into the Dark) to druga książka z serii Wielka Republika, stanowiąca początek...

Dziesięć tysięcy słońc nad Tobą
Claudia Gray0
Okładka ksiązki - Dziesięć tysięcy słońc nad Tobą

Drugi tom trylogii Firebird Claudii Grey – bestsellerowej autorki New York Timesa   DZIESIĘĆ TYSIĘCY ŚWIATÓW DZIESIĘĆ TYSIĘCY WROGÓW JEDNA...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;