Moje zoo z plasteliny. Lepimy z plasteliny i poznajemy zwierzęta świata

Przedstawiamy wspaniałą książkę dla wszystkich dzieci, które chcą lepić z plasteliny i zarazem poznawać życie i zwyczaje zwierząt z całego świata. Jeśli jesteś fanem lepienia z plasteliny i nigdy nie masz dość tego zajęcia lub dopiero stawiasz na tym polu pierwsze kroki – Moje zoo z plasteliny to książka specjalnie dla ciebie. Kryje w sobie szczegółowe wskazówki, jak z pięciu prostych kształtów lepić zwierzęta plasteliny, łudząco podobne do tych biegających po łąkach, lasach i sawannach. Stwórz własne zoo z plasteliny i poznawaj jego mieszkańców: tygrysa, ośmiornicę, niedźwiedzia polarnego czy orangutana. Kolorowa plastelina, sprytne dłonie, odrobina wyobraźni i pomysły zawarte w tej książce wystarczą, by twoje prywatne zoo zaroiło się od uroczych zwierzęcych mieszkańców. Ta książka to jednak nie tylko poradnik małego artysty, to także minileksykon pełen faktów i ciekawostek ze świata zwierząt. Żaden mały fan lepienia z plasteliny i miłośnik zwierząt nie będzie zawiedziony.

Odbiorcy:
– dzieci kochające zwierzęta;
– dzieci lubiące lepić z plasteliny;
– rodzice, opiekunowie i wychowawcy szukający inspiracji do zajęć manualnych z dziećmi;

Dlaczego warto nabyć tę książkę?
– zawiera ciekawe informacje o zwierzętach;
– pokazuje krok po kroku, jak z pięciu prostych kształtów lepić zwierzęta z plasteliny;
– pozwala na rozwój motoryki małej przez zainteresowanie dzieci pracami z użyciem plasteliny.

Informacje dodatkowe o Moje zoo z plasteliny. Lepimy z plasteliny i poznajemy zwierzęta świata:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2017-05-11
ISBN: 978-83-7971-557-2
Tłumaczenie: Magdalena Rykowska

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Moje zoo z plasteliny. Lepimy z plasteliny i poznajemy zwierzęta świata

Moje zoo z plasteliny. Lepimy z plasteliny i poznajemy zwierzęta świata - opinie o książce

Pomysły dla małych piratów. Kartka A4 w roli głównej
Norbert Pautner0
Okładka ksiązki -  Pomysły dla małych piratów. Kartka A4 w roli głównej

Przedstawiamy książkę dla wszystkich ciekawych świata dzieci, które mają dwie pasje – wycinanie i składanie różnych kształtów z papieru oraz przeżywanie...