Prezentujemy wyjątkową Encyklopedię Przyrody. Skierowana jest ona do ciekawych świata, nieco starszych dzieci. Rozpala w nich naukowe pasje, rozwija zainteresowania i w nowoczesny sposób zaspokaja głód wiedzy.
To starannie przygotowana publikacja, zachwyca bogactwem treści, przejrzystym układem, wielością ilustracji i frapującymi fotografiami.
Podzielona na trzy główne działy – Kosmos, Ziemia, Mikrokosmos – przedstawia rzetelną wiedzę dotyczącą roślin, zwierząt i środowiska naturalnego.
Odbiorcy
– nieco starsze dzieci, które zdobędą rzetelną wiedzę z zakresu świata przyrody.
– rodzice, nauczyciele, którzy chcą zaproponować dzieciom wartościową publikację.
Dlaczego warto nabyć tę książkę
– przygotowana w nowatorski sposób, z dbałością o formę i treść; to doskonałe źródło wiedzy i naukowa inspiracja.
– przybliża młodym czytelnikom świat przyrody – terminy, ilustracje, tabele i fotografie tworzą spójną, zachęcającą do lektury całość.
– jej barwny język, niepozbawiony naukowego zacięcia, naszpikowany ważnymi pojęciami i terminami zaprasza do pasjonującej wyprawy badawczej.
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2014-01-15
Zeszyt ćwiczeń z serii Z gwiazdami na szóstkę! został stworzony specjalnie, aby za pomocą urozmaiconych zadań zapoznać dziecko z podstawami języka angielskiego...
Dobra zabawa bez komputera! Dwie książeczki pełne kolorowanek, zgadywanek, rebusów i kropek do połączenia. Każda plansza to inna historia! Labirynty...
Chcę przeczytać,