Akcja powieści rozgrywa się w dalekiej przyszłości na jednej ze skolonizowanych przez ludzi planet – Amoi. Głównym miastem Amoi – Tanagurą – zarządza superkomputer o nazwie Jupiter. Społeczeństwo Tanagury (czy reszty Amoi też, nie jest jasno powiedziane) jest zorganizowane w kasty ściśle kontrolowane pod względem czystości krwi, z tego też powodu rozmnażanie drogą naturalną praktycznie już tam nie istnieje. Odsetek kobiet jest tak niewielki właśnie dlatego, by zapobiec ewentualnym nieprzewidzianym „wypadkom” – po prostu nie dopuszcza się do ich narodzin (lub raczej dopuszcza się w niewielkim procencie; na jakich zasadach, nie jest wyjaśnione).
Data wydania: 2003 (data przybliżona)
Przeczytane:2018-09-19, Ocena: 2, Przeczytałam, Miałam, 52 (70) książki 2018, Japonia,
Historia miłości męsko-meskiej w futurystycznym śwecie. Istanieje rasa panów i ich maskotek - praktycznie erotycznych niewolników.
Literatura dla luszi o dużej tolerancji i bez wrażliwości na mocne sceny erotyczne. Jak dla mnie fabuła nieskąplikowana, napisana prostym językiem, nie wysokich lotów. Naprawdę trzba być fanem japońskich yaoi by ją przeczytać. Innym osobom nie polecam.