Magia księżycowa. Mały przewodnik

Poznaj i wykorzystaj energię Księżyca

Rytm zmian, jakim podlega Księżyc każdego miesiąca, związany jest z przepływem energii. Poznanie tego cyklu pozwoli ci świadomie wykorzystać moc Księżyca w każdej z jego faz. Melanie Marquis, nagradzana autorka, a także założycielką konwencji Mystical Mind, przedstawia ponad 60 zaklęć, przepisów i porad związanych z magią księżycową. W prosty sposób tłumaczy, jak korzystać z mocy wszechświata i praktykować magię z harmonii z naturą.

W książce znajdziesz odpowiedzi na najważniejsze pytania:

Na czym polega magia księżycowa? Kiedy jest właściwy czas na poszczególne zaklęcia? Które momenty w cyklu Księżyca są najlepsze do czynienia czarów? Jakie cele można osiągnąć, czerpiąc z mocy Księżyca? Jak wyglądają zmiany Księżyca w ciągu roku?

Naucz się czerpać z mocy Księżyca na co dzień!

Informacje dodatkowe o Magia księżycowa. Mały przewodnik:

Magia księżycowa. Mały przewodnik - opinie o książce

Avatar użytkownika - brave_book
brave_book
Przeczytane:2023-09-27, Ocena: 5, Przeczytałem,
Księżyc to niesamowite ciało niebieskie, które swą tajemniczością urzeka ludzkość od zamierzchłych czasów. Wywiera ogromny wpływ na wszystkie potężne oceany, z których w 70% składa się nasz glob, a nawet te małe zbiorniki wodne.

Nasze organizmy również składają się w większości z wody, zatem logicznie można założyć, że księżyc wpływa również na nas samych.

Mały przewodnik "Magia księżycowa" to kompaktowa oraz przecudnie wydana książeczka dla współczesnych czarownic, które chcą nawiązać głębsze połączenie z Księżycem.

Srebrną tarczę możemy głównie podziwiać nocą i właśnie to jest idealny czas na korzystanie z jego mocy.

Ten przewodnik objaśnia podstawowe aspektu związane z magią księżycową, opisuje fazy Księżyca oraz jak najlepiej wykorzystywać je w swojej magii.

W środku znajdują się różne przepisy, zaklęcia czy przykłady rytuałów, dostosowanych do Srebrnej tarczy na naszym niebie.

To krótka książeczka, która absolutnie nie wyczerpuje tematu, a stanowi jedynie wstęp i przedsmak do dalszych poszukiwań i własnych badań związanych z Księżycem.

Niewiele znam osób, które są w stanie oprzeć się urokowi księżyca, więc warto zbierać wiedzę na jego temat - tę bardziej naukową oraz tę ezoteryczną, gdyż wcale nie leżą one tak daleko od siebie jak niektórym może się wydawać ?

Mnie również księżyc fascynuje i niejednokrotnie hipnotyzuje, gdy patrzę nocą w niebo. Bardzo często podświadomie korzystałam z jego mocy już od dawna, lecz zgłębienie tematu pomogło mi robić to z większą uwagą ?

Beltane. Rytuały, przepisy i zaklęcia na święto kwiatów
Melanie Marquis0
Okładka ksiązki - Beltane. Rytuały, przepisy i zaklęcia na święto kwiatów

Beltane to książka z serii ,,Sabaty", która zgłębia wiedzę na temat tradycyjnych i współczesnych sposobów świętowania sezonowych rytuałów, będących podstawami...

Lammas. Rytuały, przepisy i zaklęcia na święto żniw
Melanie Marquis0
Okładka ksiązki - Lammas. Rytuały, przepisy i zaklęcia na święto żniw

Oto czwarta książka z bestsellerowej serii Sabaty, która powinna się znaleźć w biblioteczce każdej współczesnej czarownicy. Sabat Lammas to święto pełni...