Limoncello, szczypta ziół i pieprzu. Przepis na włoskie życie

Jak prowadzić dom po włosku? Jak delektować się życiem w toskańskim stylu?

Nikt nie jest w stanie uchwycić ducha miejsca tak jak Tessa Kiros. W urzekająco kobiecej książcecelebruje Włochy - kraj, który wybrała na swój dom.

Rodzinne historie, inspiracje i przepisy nie tylko na pyszne dania

Znajdziesz tu sycące posiłki i fantazyjne ciasta, staromodne konfitury i przetwory, a także domowe przyprawy, ziołowe oleje i zapachowe cukry. Wypróbujesz niebanalne przepisy, takie jak focaccia z truskawkami, zupa z karczocha i mięty, risotto z krewetkami, lawendą i cytryną czy pierś kurczaka w cieście z borowikami i szałwią.

Tessa podpowie ci, jak wykorzystać wiedzę przekazywaną przez włoskie panie domu z pokolenia na pokolenie i jak w kilku prostych krokach zamienić dom w piękniejsze miejsce. Pokaże ci, jak wprowadzić magię do swojej kuchni oraz połączyć wszystko w smakowitą całość.

Informacje dodatkowe o Limoncello, szczypta ziół i pieprzu. Przepis na włoskie życie:

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2023-10-11
Kategoria: Kuchnia
Tytuł oryginału: Limoncello

Kup książkę Limoncello, szczypta ziół i pieprzu. Przepis na włoskie życie

Limoncello, szczypta ziół i pieprzu. Przepis na włoskie życie - opinie o książce

Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza
Tessa Kiros0
Okładka ksiązki - Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza

Zauważyłam, że wspaniałomyślność wenecjan ma swoje granice. Z przyjemnością wskażą drogę, ale przepisem już nie tak chętnie się podzielą. Nie mieli problemu...