Korona Diabła. Tom 2

Tom 2 cyklu Korona diabła

Jest bezwzględny, zimny i arogancki. Czas, żeby król ponownie przejął władzę.

Podobno lepszy diabeł, którego się zna, ale czy to samo można powiedzieć o Alekseiu Popovie? Wszyscy wiedzą, że nie warto z nim pogrywać. Lekkomyślny i absolutnie bezlitosny, wzbudza przerażenie wśród swoich wrogów. Dopiero po spotkaniu z Ellą głęboko skrywane uczucia, o których mężczyzna nie miał pojęcia, wychodzą na powierzchnię.

Jednak ich miłość zostaje wystawiona na próbę, gdy dziewczyna dobrowolnie poświęca swoją wolność i żyje z potworami z włoskiej mafii. Od tej chwili każdy, kto skrzywdzi ludzi, których Popov kocha, zapłaci mu za to, bo tym razem król ma o co walczyć. Czy sam diabeł ma prawo do szczęścia? Czy miłość wytrzyma próby, którym zostaje poddana?

Informacje dodatkowe o Korona Diabła. Tom 2:

Korona Diabła. Tom 2 - opinie o książce

Avatar użytkownika - dosia1709
dosia1709
Przeczytane:2022-11-04, Ocena: 6, Przeczytałem,

,,Miłość nie powinna być rozsądna. Powinna przerażać, pochłaniać, dopełniać cię, a z Alkiem mam to wszystko, a nawet więcej."

,,Korona diabła 2" to kontynuacja losów Elli i Alekseia.

Ella poświęca swoją wolność i wraca do włoskiej rodziny Marcillów. Tylko w ten sposób może uratować życie ukochanego. Z wielką dumą znosi upokorzenia jakich doświadcza w domu tych potworów.

Aleksei jest gotów odbierać to co mu zabrano - pozycję króla rosyjskiego świata przestępczego.

,,To jego świat. Jego zasady. Jest królem i właśnie nadszedł czas, żeby poprawić koronę."

Jednak teraz zrobi wszystko aby uratować kobietę która obudziła w nim uczucia o których istnieniu nawet nie myślał.

Ale czy ona chce zostać uratowana?

Książka petarda ? pierwsza część to był sztos ale druga wymiata. Napisana lekkim piórem, dzięki czemu czyta się szybko i z wielką przyjemnością ? Bohaterowie jak zawsze cudownie wykreowani. Gorąca książka na zimne jesienne wieczory. Dużo świetnej akcji, pełna uczuć. Czyta się z zapartym tchem i chce się więcej. Nocka z głowy ? niebezpieczny, mroczny świat wciągnie was w swoje sidła aż do ostatniej strony. Świetny romans mafijny.

Ta seria zostanie w mojej pamięci na długo.

Avatar użytkownika - BookCoffeeCake
BookCoffeeCake
Przeczytane:2022-09-23, Ocena: 5, Przeczytałem,

"Strzeżcie się,bo Aleksei Popov powrócił i tym razem naprawdę ma o co walczyć".

Cześć! ?

Jeśli byłam przekonana, że pierwszy tom tej historii był fenomenalny, to nie wiem, jak mam określić drugą część perypetii Aleksei'a i Ellie. Tym razem autorka całkowicie powaliła mnie na kolana. Dosłownie nie mogłam oderwać się od lektury. Byłam bardzo ciekawa tego, co wymyśli Aleksei w sprawie odzyskania Ellie, ale to, co się działo całkowicie mnie zaskoczyło. Przecież wiedziałam, że nie obędzie się bez komplikacji, ale tej bomby nie przewidział chyba nikt. Zdecydowanie uważam, że autorka ma wybujałą wyobraźnię i zaskakuje pomysłowością na dalszą fabułę. Nie korzysta ze znanych nam schematów dotyczących romansów mafijnych, a sama toruje sobie drogę do sukcesu.

Monica James nie tylko zadbała o rewelacyjną fabułę, a również zadbała o silny charakter bohaterów. Bohaterów, którzy od pierwszej strony przykuwają uwagę. Diabeł, który jednak ma sumienie i anioł, który pokochał grzesznika. Ja po prostu uwielbiam te postacie. Biło od nich pewność siebie, dominacja i siła, mimo, iż wielokrotnie znajdowali się na przegranej pozycji. Nie wiem jak Wy, ale ja lubię czytać książki, gdzie postacie są konkretne i mają coś do zaoferowania.

Przerobiliśmy rewelacyjną fabułę i ciekawych bohaterów czas na zwroty akcji i mafię w mafii. Jeśli miałabym ocenić samą akcję, to ta nie zwalnia ani na moment. Ciągle dzieje się coś, co psuje im szyki, lub wybija z rytmu. Ciągle coś się komplikuje i zmusza do zmiany ustalonego planu. Natomiast jeśli chodzi o samą mafię, to mam wrażenie, że pojawia się jedynie na początku i na końcu. Gdzieś pomiędzy troszkę przestała mieć znaczenie.

Jeśli zaś chodzi o samo zakończenie, to mam wrażenie, że przyszło troszkę za wcześnie. Wszystko zmierzało to tego jednego momentu, a okazało się, że cyk pyk i koniec. Nie będę spojlerować, kto, kogo ocalił (lub nie), ale jak mnie to rozwiązanie troszkę nie trzyma się kupy.

Kończę narzekać, bo tak naprawdę jestem całkowicie usatysfakcjonowana jeśli chodzi o tę serię. Doświadczyła mi wiele emocji, za co jestem jej ogromnie wdzięczna. Czytanie tej książki to była czysta przyjemność. Autorka zadbała o każdy szczegół. Stworzyła bohaterów, których można zarówno kochać jak i nienawidzić. Fabułę, która potrafi zaskoczyć na każdym kroku. I przede wszystkim zadbała o gamę przeróżnych emocji, które towarzyszą czytelnikowi podczas lektury. Jednym słowem, polecam! ?

Bad Saint
Monica James0
Okładka ksiązki - Bad Saint

,,Bad Saint", pierwszy tom trylogii Moniki James, uzależnia i przyspiesza bicie serca. Mroczna sieć zależności między ofiarą a porywaczem została utkana...

Chroń nas ode złego (Tom 2). Into Temptation
Monica James0
Okładka ksiązki - Chroń nas ode złego (Tom 2). Into Temptation

Zemsta i miłość - tylko ich mocy nie mógł zmienić czas Dziesięć lat wyciągnięte z życia. Dziesięć lat zapłaty za podjęte decyzje. Dziesięć lat odcinania...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;