Jestem żoną szejka

Poruszająca opowieść Polki, która poślubiła jednego z najbogatszych szejków.

Laila Shukri przerywa milczenie i opowiada o swoim tajemniczym życiu. Kim była, zanim zaczęła pisać książki? Jak została żoną szejką? Jak dziś wygląda jej życie?

Amerykańska firma farmaceutyczna otwiera swoją filię w Dubaju. Isabelle wraz ze swoją przyjaciółką wyjeżdża na zagraniczny kontrakt. Tam bardzo szybko zwraca na siebie uwagę jednego z najbogatszych szejków Zjednoczonych Emiratów Arabskich, który proponuje jej małżeństwo. Czy przestroga matki okaże się prawdziwa? Jak wygląda życie żony bogatego szejka? Czy istnieje granica luksusu?
Opowieść o tym, jaką cenę trzeba zapłacić, żeby kochać, pisać i pozostać sobą w dalekim kraju i zupełnie obcej kulturze.

My, żony szejków, dobrze znałyśmy swoje sekrety, mimo że prywatne życie członków rodzin panujących w siedmiu emiratach Zjednoczonych Emiratów Arabskich oraz innych krajach Zatoki Perskiej obejmowała ścisła tajemnica, a nawet uważane było w nich za tabu. Kiedy sporadycznie udało nam się spotkać na różnego rodzaju bardziej lub mniej oficjalnych imprezach czy rodzinnych uroczystościach, szeptałyśmy o traumatycznych wydarzeniach, które niekiedy stawały się naszym udziałem.
Fragment książki

Informacje dodatkowe o Jestem żoną szejka:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2021-10-19

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Kup książkę Jestem żoną szejka

Perska kobiecość
Laila Shukri0
Okładka ksiązki - Perska kobiecość

Czy miłość to uczucie, które ocala czy gubi? Znana z "Perskiej zmysłowości" Joanna, po nagłym wyjeździe z Bali, gdzie spotkała miłość swojego życia, nie...

Byłam kochanką arabskich szejków
Laila Shukri0
Okładka ksiązki - Byłam kochanką arabskich szejków

Wstrząsająca historia Polki, którą rozkochano, aby sprzedać... Opowieść jednej z tysiąca kobiet, która stała się żywym towarem. Laila Shukri dotarła do...

Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak