Wszystko, czego pragnie Evie, to bycie ,,normalną". I teraz, kiedy już niemal odstawiła leki, chodzi do nowej szkoły, w której nikt nie zna jej przeszłości, a na liście do odhaczenia została jej już tylko jedna rzecz, zanim przyzna się przed sobą, że jest już normalna. Ale związki mogą nieźle namieszać w głowie - to coś, o czym nowe przyjaciółki Evie, Amber i Lottie, wiedzą aż za dobrze. Ale jak dziewczyny mają ją uchronić przed popełnieniem strasznego błędu, jeśli nic nie wiedzą o jej sekretach?
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2018-09-05
Kategoria: Dla młodzieży
Tytuł oryginału: Am I Normal Yet?
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Marta Faber
Miłość przestała interesować Audrey, od kiedy z powodu ojca jej matka przeszła załamanie nerwowe. By odciąć się od rodzinnych problemów dziewczyna...
Piekielnie zabawna, szczera i wnikliwa analiza miłości, przyjaźni oraz poruszania się po emocjonalnym rollercoasterze życia po trzydziestce Kim...
Przeczytane:2020-08-18, Ocena: 5, Przeczytałam, E-booki, 2020, 52 książki 2020, Dla młodzieży,
"Jestem już normalna?"Holly Bourne to pierwszy tom z cyklu " The Spinster Club Series". Książka należy do literatury młodzieżowej.
Książka opowiada historię Evie. Dziewczyna pragnie przede wszystkim tego, żeby być "normalną". I teraz kiedy już niemal odstawiłam leki, chodzi do nowej szkoły w której nikt nie zna jej przeszłości ma nadzieję że wreszcie jest już blisko celu. Jednak związki mogą nieźle namieszać w głowie. To coś o czym nowe przyjaciółmi Evie wiedzą aż za dobrze. Przed Amber i Lottie trudne wyzwanie. Jak mają uchronić Evie przed popełnieniem straszliwego błędu kiedy nic nie wiedzą o jej sekretach ?
Przekonajcie się sami!
Powieść napisana jesy bardzo dobrze i uważam, że jest warta polecenia i przeczytania, ponieważ przede wszystkim porusza naprawdę bardzo ważny temat.