Jedzenie i inne namiętności

Sekretny składnik twojej kuchni? Miłość!

Jedzenie i życie można smakować wszędzie i wszystkimi zmysłami: jeść łyżką, skubać delikatnie palcami jak foccacię, próbować jak orecchiette z truflami albo wgryzać się w nie niczym w soczystego pomidora.

Wystarczą proste, lecz oryginalne pomysły i świeże, domowe, lokalne składniki. Wyczarujesz z nich:

szybką sałatę z arbuza, idealną na leniwe popołudnie, piżmową dynię pieczoną w soku jabłkowym z gorącą czekoladą, gnudi z masłem szałwiowym z dodatkiem grzanek karmelizowanych syropem z pomarańczy i surówki z pora

A na deser będą rozmarynowy creme brulée na polskim cydrze i szampan z kwiatów czarnego bzu!

MAIA SOBCZAK, autorka bloga QMAM KASZE, mistrzyni kuchennych improwizacji, zaprasza w zmysłową kulinarną podróż. Dzięki jej prostym, ale zaskakującym przepisom, które łamią kulinarne konwencje, pozwolisz sobie na prawdziwą ucztę.

Bez pośpiechu. Każdego dnia.

Informacje dodatkowe o Jedzenie i inne namiętności:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2021-10-27
Kategoria: Kuchnia

Tagi: Gotowanie kulinaria itd. bóg

Kup książkę Jedzenie i inne namiętności

Jedzenie i inne namiętności - opinie o książce

Qmam kasze do ostatniego okruszka
Maia Sobczak0
Okładka ksiązki - Qmam kasze do ostatniego okruszka

Zakoleguj kawałek kalafiora z ziemniakiem z wczorajszego obiadu, dodaj im odrobiny pikanterii końcówką marynowanego pieprzu i stwórz najcudowniejszy...

Qmam kasze
Maia Sobczak0
Okładka ksiązki - Qmam kasze

Kasza, podstawa tradycyjnej kuchni polskiej. Choć na wiele lat została zastąpiona przez ziemniaki, dziś ponownie jest jednym z najmodniejszych produktów...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;