Java. Tworzenie aplikacji sieciowych za pomocą Springa, Hibernate i Eclipse

Tworzenie zaawansowanych projektów korporacyjnych w Javie Poznaj sprawdzone metodologie i procesy Naucz się stosować praktyczne technologie i narzędzia Twórz w Javie kompletne rozwiązania w optymalny sposób Chciałbyś tworzyć rozbudowane aplikacje w języku Java szybciej i w prostszy sposób? Liczne narzędzia i technologie budowania programów w Javie często ułatwiają wykonywanie niektórych zadań, ale jednocześnie niepotrzebnie komplikują i wydłużają proces powstawania gotowych produktów. Jak dobrać odpowiednie techniki i zastosować metodologię, która usprawni i przyspieszy pracę? Niektórzy już to wiedzą -- Ty też możesz skorzystać z ich doświadczeń! "Java. Tworzenie aplikacji sieciowych za pomocą Spring, Hibernate i Eclipse" to praktyczny poradnik opisujący wydajną i sprawdzoną metodologię szybkiego pisania oprogramowania w języku Java. Dzięki tej książce poznasz techniki programowania ekstremalnego oraz metodologii Agile i nauczysz się stosować je podczas pracy nad programami. Dowiesz się, jak zaprojektować aplikację, przygotować środowisko i korzystać z wiersza poleceń oraz proponowanego zestawu narzędzi -- platformy Spring, mechanizmu odwzorowań Hibernate i IDE Eclipse -- co pozwoli Ci w prosty sposób użyć zaawansowanych rozwiązań. Techniki programowania ekstremalnego (XP) Wprowadzenie do metodologii Agile Korzystanie z platformy Spring Utrwalanie obiektów za pomocą Hibernate Praca w IDE Eclipse Debugowanie oprogramowania Monitorowanie i profilowanie aplikacji Refaktoryzacja kodu Zwiększ swą wydajność dzięki zastosowaniu efektywnych procesów i narzędzi do tworzenia oprogramowania w języku Java.

Informacje dodatkowe o Java. Tworzenie aplikacji sieciowych za pomocą Springa, Hibernate i Eclipse:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: b.d
Kategoria: Informatyczne
ISBN: 978-83-246-0682-5

Kup książkę Java. Tworzenie aplikacji sieciowych za pomocą Springa, Hibernate i Eclipse

Java. Tworzenie aplikacji sieciowych za pomocą Springa, Hibernate i Eclipse - opinie o książce