Java. Programowanie, biblioteki open-source i pomysły na nowe projekty

Odkryj nieznane możliwości Javy Sieci semantyczne i neuronowe Przetwarzanie grafiki i multimediów Obliczenia naukowe Java, mimo stosunkowo krótkiej obecności na rynku, stała się jednym z najpopularniejszych języków programowania. Codziennie korzystają z niej setki tysięcy programistów z całego świata. Największe korporacje świata za jej pomocą budują systemy informatyczne przetwarzające potężne porcje danych. Aplikacje bazodanowe, serwlety i aplety to najbardziej znane zastosowania Javy, jednak nie jedyne. W sieci dostępna jest ogromna ilość bibliotek tworzonych przez pasjonatów, którzy wykorzystują Javę do odmiennych celów, takich jak przetwarzanie grafiki, modelowanie sieci neuronowych, przeprowadzanie złożonych obliczeń i wielu innych zadań. Dzięki książce "Java. Programowanie, biblioteki open-source i pomysły na nowe projekty" poznasz mniej znane zastosowania Javy. Dowiesz się, jak za pomocą bibliotek dostępnych na licencji open-source tworzyć ciekawe projekty i pisać nietypowe aplikacje. Nauczysz się przetwarzać pliki XML i HTML, obrabiać i generować grafikę a także wyświetlać pliki multimedialne. Przeczytasz o sieciach semantycznych i neuronowych, odczytywaniu kanałów RSS i sterowaniu urządzeniami podłączonymi do komputera. Nieznane funkcje standardowego API Javy Przetwarzanie łańcuchów tekstowych Analiza plików XML i HTML Stosowanie RDF w projektach Czytanie kanałów RSS Obliczenia o dowolnej precyzji Realizacja algorytmów genetycznych Symulowanie sieci neuronowych Generowanie plików SVG Współpraca z interfejsem MIDI Jeśli lubisz eksperymentować z językami programowania, ta książka będzie dla Ciebie doskonałym źródłem inspiracji.

Informacje dodatkowe o Java. Programowanie, biblioteki open-source i pomysły na nowe projekty:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: b.d
Kategoria: Informatyczne
ISBN: 83-246-0624-6

Kup książkę Java. Programowanie, biblioteki open-source i pomysły na nowe projekty

Java. Programowanie, biblioteki open-source i pomysły na nowe projekty - opinie o książce