Autorka zaprasza do przebycia uzdrawiającej podróży z akcentem na związki i relacje międzyludzkie, ponieważ jej celem jest przełamanie szkodliwych schematów, odnalezienie wewnętrznego spokoju i uzdrowienie związków, jakie tworzymy z innymi ludźmi.

Doktor Nicole LePera jest psychologiem. Tradycyjne podejście do psychoterapii łączy z podejściem holistycznym - patrzy na pacjentów z perspektywy całej osoby. Wierzy, że osiągnięcie równowagi jest podstawą dobrego samopoczucia i umożliwia ludziom samouzdrawianie.

Jest autorką bestsellera ,,New York Timesa": How To Do The Work (wydanie polskie Wzrastam. Jak się wyleczyć z przeszłości i zacząć od nowa).

Informacje dodatkowe o Jak zerwać z ograniczającymi schematami, złymi relacjami i żyć w zgodzie ze sobą:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2024-05-22
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: How To Be The Love You Seek

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Kup książkę Jak zerwać z ograniczającymi schematami, złymi relacjami i żyć w zgodzie ze sobą

Jak zerwać z ograniczającymi schematami, złymi relacjami i żyć w zgodzie ze sobą - opinie o książce

Avatar użytkownika - niezdarusia
niezdarusia
Przeczytane:2024-06-12, Przeczytałam,

"W zgodzie ze sobą. Jak zerwać z ograniczającymi schematami, złymi relacjami i żyć" to ciekawy poradnik, który pomaga zajrzeć w głąb siebie i zastanowić się nad tym jak wyglądały czy wyglądają relacje z innymi w naszym życiu. Autorka pomaga nam przeanalizować nasze dzieciństwo, relacje z rodzicami i pokazuje jak one na nas wpłynęły i ukształtowały.

Książka jest dobrze napisana i czyta się ją lekko oraz szybko. Pozaznaczałam w niej wiele fragmentów i pewnie jeszcze nie raz do nich wrócę. Podobało mi się również, że w tym tytule znalazły się różne ćwiczenia, pytania, które skłoniły mnie do refleksji.

W lekturze tej przeczytamy o tym jak siebie polubić czy pokochać, jak zacząć słuchać siebie samego i nie działać wbrew sobie.

Zostają również poruszone tematy jak trauma, jak zmienić siebie i postrzeganie relacji, jak wzmacniać relacje, jak zaspokajać swoje potrzeby i jak je określić... I wiele innych.

Wiadomo, nie jest to książka na jeden wieczór, lecz taka nad którą należy się pochylić i do niej wracać.

Czasami miałam wrażenie, że autorka za bardzo skupia się na swoim dzieciństwie i problemach, związkach. Dobrze, że o nich mówiła, bo potrafiło to zilustrować to o czym wcześniej pisała, jednak było tego dla mnie trochę za dużo.

Myślę, że jest to ważna i wartościowa pozycja, po którą warto sięgnąć!

Wzrastam. Jak się wyleczyć z przeszłości i zacząć od nowa
Dr Nicole LePera0
Okładka ksiązki - Wzrastam. Jak się wyleczyć z przeszłości i zacząć od nowa

Okrzyknięta mianem bestsellera ,,New York Timesa" książka doktor Nicole LePery adresowana jest do osób, które pragną wprowadzić w swoim życiu pozytywne...