Inteligencja interpersonalna

Wszyscy mamy możliwość jej rozwijania i wykorzystywania w kontaktach z innymi. lecz niekiedy nie wiemy jak to uczynić. Mel Silberman i Freda Hansburg odkrywają przed nami tajniki ośmiu podstawowych składowych inteligencji interpersonalnej, proponują skuteczne działania, pomocne w radzeniu sobie we wszelkiego typu kontaktach międzyludzkich - z szefem, współpracownikami, współmałżonkiem, krewnymi i przyjaciółmi. Opracowanie zawiera praktyczne przykłady, twórcze ćwiczenia i dostarcza narzędzi do ich wykonania. Pomaga tworzyć zdrowe relacje i więzi, porozumiewać się z innymi, prawidłowo odpowiadać na potrzeby otoczenia, a jednocześnie proponować to, co sami mamy do zaoferowania.

Informacje dodatkowe o Inteligencja interpersonalna :

Wydawnictwo: Studio Emka
Data wydania: 2012-09-27
Kategoria: Psychologia

Kup książkę Inteligencja interpersonalna

Inteligencja interpersonalna - opinie o książce

Avatar użytkownika - iwona-w
iwona-w
Przeczytane:2012-12-17, Ocena: 6, Przeczytałam, Książki na długi wieczór,
Przykład dobrego połączenia teorii z praktyką. Autorzy nie tylko wyjaśniają pojęcie inteligencji interpersonalnej oraz znaczenie składających się na nią umiejętności, ale przede wszystkim oferują nam ćwiczenia umożliwiające kształtowanie i rozwój tych umiejętności, tak istotnych w budowaniu satysfakcjonujących relacji z innymi osobami, zwłaszcza znaczącymi (partner, krewni, przyjaciele, zwierzchnicy).