Integralna teoria wszystkiego. Wizja dla biznesu, polityki, nauki i duchowości

W Integralnej Teorii Wszystkiego Ken Wilber zwięźle a jednocześnie wyczerpująco omawia swoją rewolucyjną myśl i możliwości jej stosowania w dzisiejszym świecie. Autor przystępnym językiem przybliża czytelnikowi teorie integrujące ciało, umysł, duszę i ducha, po czym pokazuje jak wykorzystać je w praktyce do rozwiązywania problemów w dziedzinie biznesu, polityki, medycyny i edukacji. Książka zawiera również opisy ćwiczeń, dzięki którym czytelnik może posłużyć się prezentowanymi ideami, radząc sobie z problemami dnia codziennego.

"Codziennie zaglądam do książek Kena Wilbera, by czerpać inspirację z najbardziej niezwykłego umysłu naszych czasów".

Deepak Chopra

"Dzięki Wilberowi możemy lepiej zrozumieć samych siebie i odnaleźć się w przepastnym wszechświecie, czasie i wszystkim, co nam znane".

Dr Jon Kabat-Zinn, Uniwersytet Massachusetts

"Mówiąca z zadziwiającą zrozumiałością o ludzkim rozwoju i duchowości, Integralna Teoria Wszystkiego pokazuje, jak można przystosować abstrakcyjne i skomplikowane idee do naszych codziennych poczynań".

Prof. Warren Bennis, Uniwersytet Południowej Kalifornii

"Ken Wilber jest jednym z najbardziej kreatywnych współczesnych myślicieli. Niczym maestro, łącząc sfery nauki i ducha, tworzy muzykę dla duszy".

Rabin Michael Lerner, autor Jewish Renewal

Informacje dodatkowe o Integralna teoria wszystkiego. Wizja dla biznesu, polityki, nauki i duchowości:

Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 83-7298-700-9

Kup książkę Integralna teoria wszystkiego. Wizja dla biznesu, polityki, nauki i duchowości

Integralna teoria wszystkiego. Wizja dla biznesu, polityki, nauki i duchowości - opinie o książce

Niepodzielone . Wschodnie i zachodnie teorie rozwoju osobowości
Ken Wilber0
Okładka ksiązki - Niepodzielone . Wschodnie i zachodnie teorie rozwoju osobowości

Szczegółowy i zarazem prosty przewodnik po różnych rodzajach psychologii i terapii. Autor przedstawia nową, łatwo zrozumiałą mapę ludzkiej świadomości...

Małżeństwo rozumu z duszą
Ken Wilber0
Okładka ksiązki - Małżeństwo rozumu z duszą

Zapewne nie ma ważniejszej i pilniejszej kwestii niż relacja między nauką i religią we współczesnym świecie. Nauka dostarczyła nam metody odkrywania prawdy...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk