I jak tu nie podróżować (z dzieckiem)

Uwielbiamy zdrowy, aktywny tryb życia. Biegamy, wspinamy się, jeździmy na rowerach. Oboje kochamy podróże, choć nasze gusta w kwestii temperatur znacznie się różnią. Czasem wyjeżdżamy osobno, czasem całą drużyną, nawet ze zwierzakami. Pojawienie się Tyśka, wbrew przewidywaniom wielu osób, nie zatrzymało nas w domu. Co więcej, zyskaliśmy fantastycznego towarzysza podróży i wzajemnie uczymy się świata. Wyprawy z dzieckiem nie tylko są możliwe, ale i sprawiają prawdziwą frajdę! Teraz do naszego teamu dołączył drugi syn – Kosma. No to w drogę! Ta książka to nie tylko zapis podróżniczych przygód, ale również zbiór porad ekspertów. Psycholog Maria Rotkiel opowiada o znaczeniu rodzinnych wyjazdów dla prawidłowego rozwoju malca, pediatra i gastroenterolog Piotr Dziechciarz wyjaśnia, jakich posiłków dzieci powinny unikać w trakcie podróży, a Magdalena Kordaszewska z portalu Zabawkowicz.pl radzi, jakie zabawki najlepiej spakować do wakacyjnego bagażu. Filozof Marcin Fabjański wskazuje, czego dziecko może nauczyć się od natury.

Informacje dodatkowe o I jak tu nie podróżować (z dzieckiem):

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2016-06-15
Kategoria: Podróżnicze

Kup książkę I jak tu nie podróżować (z dzieckiem)

I jak tu nie podróżować (z dzieckiem) - opinie o książce

Szkoda czasu na tę lekturę, nie polecam.

Punktacja i tak zawyżona i to tylko dlatego, że znajdują się w niej opinie oraz porady różnych specjalistów- pedagogów czy tez psychologów , na temat podrózowania z maleńkimi dziećmi.

Gdyby tego nie było książka nie nadawałaby się do niczego.

Po pierwsze- każdy rodzic mający małe dziecko mógłby napisać coś podobnego- niczym to co przeczytamy nie różni się od życia codziennego z dzieckiem

Po drugie-jestem zawiedziona trescią- spodziewałam się czegoś bardziej egzotycznego, szalonego, spontanicznego, wiecej przygód i zartów sytuacyjnych.

Po trzecie- język malo wyszukany- wkurzający. Mało opisowy zawierający spory chaos, przez co książka staje się nieznośna.

Po czwarte- nie byłam w stanie jej dokończyć

Nie polecam-odradzam.