HOLLYWOOD PL. Znasz te nazwiska. Poznaj ludzi

Polska podróż do fabryki marzeń.

Dwudziestu jeden bohaterów - polskich filmowców ze światowym sukcesem, sto godzin osobistych rozmów, nagranych w domach na dwóch kontynentach, w jednym unikatowym albumie. ,,Hollywood PL" to fascynująca opowieść o życiu i pracy w ,,fabryce marzeń", odkrywająca prywatne, nieznane oblicze polskich gwiazd światowego kina, zdobywców i nominowanych do Oscarów, wybitnych twórców kilku pokoleń, m.in.: Agnieszki Holland, Jana A. P. Kaczmarka, Anny Sheppard, Allana Starskiego, Zbigniewa Rybczyńskiego, Abla Korzeniowskiego, Alicji Bachledy Curuś, Izabelli Miko i wielu innych. Ociekające sążnistą anegdotą historie, którymi bohaterowie dzielą się z dziennikarką Agnieszką Niezgodą, uchylają kulisy kapryśnego showbiznesu, ukazują Hollywood od kuchni. Przede wszystkim jednak, opowieści zabierają czytelnika w porywającą podróż przez biografie bohaterów, którzy na kartach albumu zdejmują z twarzy gwiazdorski wizerunek: poznajemy ich prywatny świat. Album ilustrują malarskie sesje zdjęciowe operatora Jacka Laskusa.

Informacje dodatkowe o HOLLYWOOD PL. Znasz te nazwiska. Poznaj ludzi:

Data wydania: 2013-10-19