Heroiczne przywództwo. Tajemnice sukcesu firmy istniejącej ponad 450 lat

Inne wydania:
Założone bez kapitału czy biznesplanu w roku 1540 Towarzystwo Jezusowe to jedna z najlepiej działających korporacji, jakie kiedykolwiek istniały. Od prawie 500 lat skutecznie zarządza siecią placówek misyjnych czy edukacyjnych. Jezuici zawdzięczają swój sukces stosowaniu czterech zasad: samoświadomości, pomysłowości, miłości i heroizmu oraz opracowaniu niepowtarzalnej metody kształtowania prawdziwych liderów.\r\n\r\nPo opuszczeniu Towarzystwa Jezusowego Chris Lowney przez 17 lat pracował w różnych oddziałach J.P. Morgan & Co. (Nowy Jork, Tokio, Singapur i Londyn) na stanowisku dyrektora zarządzającego oraz zasiadał w zarządzie korporacji. Obecnie mieszka w Nowym Jorku; jest konsultantem Catholic Medical Mission Board.\r\n\r\n\"Lektura obowiązkowa dla każdego lidera w świecie biznesu.\"\r\nWalter Gubert, prezes banku J.P. Morgan\r\n\r\n\"Umiałbym zarządzać znacznie skuteczniej, gdyby dane mi było przed laty przeczytać tę książkę. Jestem o tym przekonany. Gorąco polecam!\"\r\nRon Burkard, dyrektor wykonawczy World Neighbors\r\n\r\n\"Po zapoznaniu się z poglądami Lowneya czytelnicy inaczej spojrzą na rzeczywistość.\"\r\nPublishers Weekly

Informacje dodatkowe o Heroiczne przywództwo. Tajemnice sukcesu firmy istniejącej ponad 450 lat:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: b.d
Kategoria: Zarządzanie i marketing
ISBN: 978-83-7505-666-2

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Heroiczne przywództwo. Tajemnice sukcesu firmy istniejącej ponad 450 lat

Heroiczne przywództwo. Tajemnice sukcesu firmy istniejącej ponad 450 lat - opinie o książce

Avatar użytkownika - toomiii
toomiii
Przeczytane:2014-04-10, Ocena: 6, Przeczytałem,
Książka, którą powinien przeczytać każdy przedsiębiorca! Moim zdaniem genialna!
Avatar użytkownika - Thompson11
Thompson11
Przeczytane:2014-02-19, Ocena: 6, Przeczytałem,
Potwierdzam opinie o książce - rewelacyjna! ; ) Tak, Lowney będzie w Polsce (konkretnie w Warszawie i Krakowie) w dniach 12-17 maja 2014 r. Przyjeżdża na zaproszenie Polskiej Akademii Biznesu. Odsyłam do ich strony: www.polskaakademiabiznesu.pl
Avatar użytkownika - aga158
aga158
Przeczytane:2014-02-13, Ocena: 5, Przeczytałem,
Książka jest absolutnie fantastyczna! Polecam ją każdemu, kto prowadzi biznes czy firmę. to świetna pozycja dla każdego menagera i szefa - jest tam mnóstwo innowacyjnych (i prostych!) rozwiązań, które zmieniają sposób bycia przywódcą. naprawdę polecam! swoją drogą, słyszałam, że Lowney ma być w Polsce jakoś w okolicach maja - słyszał ktoś coś na ten temat?
Heroiczne życie
Chris Lowney 0
Okładka ksiązki - Heroiczne życie

270 stron, które zmienią Twój świat. Najpierw sformułuj cel. Potem dokonaj właściwych wyborów związanych z pracą i związkiem. I wreszcie uczyń każdy dzień...

Stać cię na więcej. 10 nawyków dobrego życia
Chris Lowney0
Okładka ksiązki - Stać cię na więcej. 10 nawyków dobrego życia

Korzystaj z wiedzy znakomitego lidera i odważ się na więcej Strach przed podjęciem złych decyzji nie pozwala ci na dobre zmiany w pracy i w życiu...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk