Strażnicy w rozsypce

Tom 4 cyklu Guardians of the Galaxy
Czwarta odsłona przygód słynnej kosmicznej drużyny superbohaterów. Po zniknięciu Star-Lorda Strażnicy Galaktyki potrzebują świeżej krwi w zespole. Właśnie szykują się na przyjęcie nowych członków - Venoma i Kapitan Marvel - gdy pojawia się niespodziewane zagrożenie, które może doprowadzić do rozpadu drużyny. Gdzie się podział Peter Quill? Jakie konsekwencje dla Ziemi będzie miało jego zniknięcie? I czy Star-Lord zdoła uciec nowemu, tajemniczemu wrogowi bez pomocy Strażników?

Informacje dodatkowe o Strażnicy w rozsypce:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2017 (data przybliżona)
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Guardians Disassembled
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Paulina Braiter-Ziemkiewicz
Ilustracje:Nick Bradshaw

Kup książkę Strażnicy w rozsypce

Strażnicy w rozsypce - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2019-03-10,

NOWI STRAŻNICY GALAKTYKI

Po crossoverze z „All-New X-Men” Strażnicy Galaktyki powracają do samodzielnych przygód, ale nie rezygnują z łączenia sił z innymi bohaterami Marvela. Gdy główny skład drużyny zostaje rozbity, tylko Venom, Angela i Captain Marvel będą mogli zażegnać kryzys. Ale to tylko część tego, co czeka na Was w tym znakomitym albumie.

Całość recenzji opublikowana na moim blogu: http://ksiazkarnia.blog.pl/2017/10/09/guardians-of-the-galaxy-straznicy-galaktyki-4-straznicy-w-rozsypce-brian-michael-bendis-nick-bradshaw-i-inni/

Avatar użytkownika - bb01
bb01
Przeczytane:2021-03-20, Ocena: 2, Przeczytałam, 52 książki 2021,

Mam dziwne poczucie, że to niezbyt moje medium. Była zagubiona, nie do końca zaangażowana i wbrew wszystkiemu akcja działa się za wolno. Może jednak moja miłość do superbohaterów, która wyszła z filmów i seriali wymaga szybszego tempa, lepszej bitki i mniej błędów graficznych.

Błędy szczególnie widoczne są w trakcie skoku StarLorda. No, spodnie zmieniają się w każdym okienku. Może się czepiam. Ale nie podoba mi się ten brak konsekwencji. Zwłaszcza w takiej ważnej części garderoby jaką są spodnie.

Sam i Twitch 2
Brian Michael Bendis0
Okładka ksiązki - Sam i Twitch 2

Cztery odcięte małżowiny uszne... Cztery odcięte kciuki... Wszystkie należą do jednego człowieka... Tajemnica spowita mrokiem... Rozwikłać ją mogą tylko Sam i Twitch....

II wojna domowa
Brian Michael Bendis0
Okładka ksiązki - II wojna domowa

Czy można aresztować ludzi za zbrodnie, które dopiero popełnią? Przed takim dylematem staną najpotężniejsi ziemscy bohaterowie, gdy spotkają Ulyssesa –...