Przygotowana we współpracy z renomowanym wydawcą słowników publikacja to idealna pomoc w aktywnej nauce języka niemieckiego.Wahrig Großwörterbuch Deutsch als Fremdsprache został opracowany dla cudzoziemców, którzy chcą aktywnie uczyć się języka niemieckiego i sprawnie posługiwać się nim w mowie i piśmie. Jest wiarygodny i aktualny.Słownik zawiera:ponad 70 000 haseł, przykładów użycia, fraz i zwrotów; nowoczesne i faktycznie używane słownictwo; przykłady użycia pozwalające unikać pułapek gramatycznych; kolokacje ułatwiające tworzenie poprawnych konstrukcji w języku niemieckim; przejrzysta budowa haseł.Dodatkowo słownik prezentuje:specjalnie opracowane i wyróżnione słownictwo do egzaminów językowych: Zertifikat Deutsch, Zentralne Oberstufenprüfung, TestDaF; ponad 200 kolorowych ramek kulturowych i gramatycznych; kolorowe tablice ilustracyjne, np. ciało ludzkie, samochód, biuro.Wygodny i poręczny format, register oraz dwukolorowe hasła ułatwiają szybkie dotarcie do poszukiwanej informacji.Polecany dla:osób przygotowujących się do egzaminu DaF; nauczycieli realizujących program DaF; uczniów.
Informacje dodatkowe o Grosworterbuch Deutsch als Fremdsprache:
Wydawnictwo: PWN