Gramatyka i stylistyka 1 Podręcznik do języka polskiego dla klasy I gimnazjum

Podręcznik do kształcenia językowego. Cyklowi patronuje hasło: Minimum teorii - maksimum praktyki.Podręcznik ma klarowną strukturę. Poszczególne lekcje składają się z następujących elementów:- część teoretyczna, zawierająca tylko niezbędne informacje podane w sposób jasny, krótki i rzeczowy,- zestaw zróżnicowanych ćwiczeń i poleceń powiązanych z kształceniem literackim i kulturowym oraz zintegrowanych z zagadnieniami ortograficznymi, interpunkcyjnymi i stylistycznymi,- każdy dział kończy się sprawdzianem zdobytych wiadomości, do którego zamieszczono odpowiedzi i propozycję punktacji.Autorka odwołuje się do tradycyjnego ujęcia gramatyki i nauki o języku (np. cenionego przez nauczycieli Michała Jaworskiego). Układ treści jest zgodny z praktyką szkolną - w kolejnych klasach gimnazjaliści poznają podstawowe działy gramatyki: fleksję, składnieę, słowotwórstwo, fonetykę. Trzecia część każdego podręcznika poświęcona jest formom wypowiedzi i tekstom użytkowym.

Informacje dodatkowe o Gramatyka i stylistyka 1 Podręcznik do języka polskiego dla klasy I gimnazjum:

Wydawnictwo: WSiP
Data wydania: b.d
Kategoria: Edukacyjne
ISBN: 9788302099106

Kup książkę Gramatyka i stylistyka 1 Podręcznik do języka polskiego dla klasy I gimnazjum

Gramatyka i stylistyka 1 Podręcznik do języka polskiego dla klasy I gimnazjum - opinie o książce

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk