Gary & Litin: Order Cyncynata

Tom 2 cyklu Gary & Litin

Gary Hayes i Litin Stockborn to dwaj złodzieje, dla których nie ma rzeczy niemożliwych do zdobycia. To sprawiło, że stali się najbardziej rozpoznawalnym i skutecznym duetem w branży. Jednak ich początki nie były takie kolorowe i tylko szczęście uratowało ich od odsiadki.

Przeszłość zostawili za sobą, ale… Czy przeszłość zostawiła ich?

Niebawem otrzymują kolejne zlecenie, którym jest kradzież orderu Cyncynata. Czy również i tym razem uda im się wykonać zadanie?

Informacje dodatkowe o Gary & Litin: Order Cyncynata:

Data wydania: 2024-01-04

Tagi: Gary & Litin Gary Litin Kamil Sobik kamilsobik

Kup książkę Gary & Litin: Order Cyncynata

Gary & Litin: Order Cyncynata - opinie o książce

Avatar użytkownika - czarksiazek
czarksiazek
Przeczytane:2024-01-03, Ocena: 6, Przeczytałam,

Gary i Litin są dwójką dość ciekawych złodziei. Ich charaktery różnią się od siebie, przez co często dochodzi między nimi do słownych potyczek. Natomiast jeśli chodzi o fach jakim się trudnią, to zdecydowanie nie mają sobie równych. Pracując na zlecenie Wiktora Borańskiego mają przed sobą nie lada zadanie. Ukraść niezwykle cenny i upragniony przez wielu ,order Cyncynata. Czy uda im się po raz kolejny wywinąć mackom wymiaru sprawiedliwości? Wrogowie ich zleceniodawcy również staną im na drodze.. A dodatkowo przeszłość w okrutny sposób przypomni o sobie.

Jest to pierwsze moje spotkanie z twórczością tego autora i muszę przyznać, że spotkało mnie bardzo pozytywne zaskoczenie. Czytając tę książkę, miałam wrażenie jakbym brała udział w dobrym kinie akcji. Działo się! Wciągająca fabuła, świetne dialogi pomiędzy dwójką głównych bohaterów, momentami nawet dość zabawne, no i przede wszystkim zwroty akcji nierzadko zaskakujące. To przemawia na duży plus tej historii. Minusów nie znalazłam. Może z wyjątkiem jednego - szkoda, że książka musiała się skończyć 😀 tak dobrze mi się ją czytało i nawet na chwilę nie pozwoliła mi się nudzić.
Autor zabiera czytelnika również w przeszłość Gary'ego i Litina, dzięki czemu możemy poznać ich początek znajomości. A to właśnie tamten okres ich działań, zaważył na teraźniejszych wydarzeniach. Cieszę się, że nowy rok czytelniczo zaczynam od tak dobrej premiery.

Bardzo wam polecam! Zajrzyjcie do świata Gary'ego i Litina, a z pewnością nie pożałujecie. I będzie wam mało.

W tej opowieści pełnej zwrotów akcji i nieoczekiwanych wolt, Kamil Sobik splata historię dwóch złodziejaszków, których losy wydają się splecione z nieuchwytnym śladem przeszłości. Oto dwójka, której charyzma, odwaga i umiejętności sprawiły, że stali się niekwestionowanymi mistrzami w dziedzinie kradzieży. Ale czy naprawdę zostawili za sobą ciemne zaułki swoich dawnych dokonań?

Jednym z nich jest ten, którego odwaga stanowi iskrę zapalną, prowadzącą ich przez labirynty ekscytujących kradzieży, niezniszczalnych barier i niemożliwych do zdobycia skarbów. To on, który wzlatuje w objęcia ryzyka z niewzruszoną pewnością siebie.

Drugim z nich jest osoba, której roztropność stanowi pulsujący rytm ich działań. To on, oczyszczony od śmiałych impetów, staje na straży rozsądku, starając się oswoić dzikość i zaprowadzić równowagę w ich niebezpiecznych przedsięwzięciach. Jego spojrzenie jest jak latarnia morska w burzliwym morzu, kierującym ich w nurtach rozważnych decyzji.

Autor nie tylko maluje nam barwny obraz pełen adrenaliny skoków na najcenniejsze trofea, lecz także ukazuje głębię charakterów Gary'ego i Litina, rzucając czytelnika w wir ich wewnętrznej walki z przeszłością. To podróż przez emocjonalne labirynty, gdzie każdy krok zanurza nas w ich zmaganiach i dylematach.

W tej opowieści, gdzie intryga i sztuka kradzieży splatają się z introspekcją i konsekwencjami, autor zdołał stworzyć nie tylko wykwintne skoki na najcenniejsze trofea, ale także wyraziste postaci, których emocje i dylematy zaskakują swoją głębią.

Emanująca z pióra Kamila Sobika lekkość stanowi niezwykłe połączenie dystansu, subtelnego humoru i genialnych pomysłów, tworzą solidną porcję rozrywki.

Jednym słowem - gorąco polecam. Ta opowieść pochłania czytelnika bez reszty, oferując nie tylko chwilę wytchnienia od codzienności, lecz także zapewniając emocjonujące doznania. Jest to lektura, która w mgnieniu oka wciąga w swoje zaklęte kręgi, a pociągający narracyjny rytm sprawia, że pragnienie kolejnych rozdziałów staje się nieodparte.

Gary & Litin Maroszek
Kamil Sobik0
Okładka ksiązki - Gary & Litin Maroszek

Gary Hayes i Litin Stockborn są jednymi z najbardziej rozpoznawalnych złodziei w swojej branży. W świecie przestępczym dali się poznać, jako skuteczny...