Fuerteventura. Kompendium wiedzy. Przewodnik

FUERTEVENTURA jest drugą (po Teneryfie) pod względem wielkości wyspą leżącą w archipelagu Wysp Kanaryjskich. Jej powierzchnia to 1660 km2, czyli tyle, ile mniej więcej wynosi powierzchnia powiatu koszalińskiego w Polsce.

Jest to także najstarsza z wysp archipelagu - powstała około 20 milionów lat temu. Słabo zaludniona, dzika, sucha - to pierwsze skojarzenia, jakie budzi Fuerteventura.

W biurach podróży Fuerteventura sprzedawana jest przede wszystkim jako wyspa najładniejszych kanaryjskich plaż i z powodu tego plażowania oraz odpoczynku w hotelu wybiera ją znaczna część turystów.

Kiedy samolot podchodzi do lądowania na lotnisku w Puerto del Rosario, wiele osób przeciera oczy ze zdziwienia.

To pustynia!

Zapewniam Was jednak - oprócz wspaniałych plaż wyspa oferuje cały szereg atrakcji.

Z Fuerteventurą jestem związana od 2015 roku. Obecnie wraz z moim mężem Piotrem prowadzę biuro turystyczne - Rico Canarias. Mieszkamy na wyspie i na co dzień zajmujemy się pilotowaniem wycieczek dla polskich turystów. Zapraszam Was do wspólnej podróży przez Fuerteventurę, by poznać różne jej uroki i sekrety.

Informacje dodatkowe o Fuerteventura. Kompendium wiedzy. Przewodnik:

Wydawnictwo: Poligraf