Francuski szpieg

Tajemnicza rozmowa, podsłuchana w czasie podróży dyliżansem do Londynu, sprawia, że Verity Harcourt zostaje wplątana w międzynarodowy spisek. Odważna i impulsywna, postanawia na własną rękę zdemaskować francuskiego szpiega wysłanego do Anglii przez samego Napoleona.

Jednym z podejrzanych o zdradę okazuje się niespełniona miłość Verity, znany arystokrata, Brin Carter. Verity za wszelką cenę pragnie dowieść jego niewinności. Przyjmuje pomoc zamaskowanego nieznajomego, który stale pojawia się przy niej w najmniej spodziewanych chwilach. Uwikłana w skomplikowaną grę, będzie musiała wybrać pomiędzy dwoma fascynującymi mężczyznami.

Informacje dodatkowe o Francuski szpieg:

Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2012-10-26
ISBN: 978-83-238-9001-0

Kup książkę Francuski szpieg

Francuski szpieg - opinie o książce

Avatar użytkownika - monalizka
monalizka
Przeczytane:2014-08-15, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki - 2014,
Verity za namową ciotki udaje się na sezon do Londynu, ale nie ma zamiaru wychodzić za mąż za kogoś z wyższych sfer. Przypadkiem staje się świadkiem podsłuchanej, podejrzanej rozmowy francuskiego szpiega. W niespodziewanych momentach pojawia się tajemniczy, zamaskowany mężczyzna zwany Woźnicą, który wprawia ją w zakłopotanie, bo pozwala sobie w stosunku do niej na zbyt wiele. Między nimi iskrzy, ona nie może mu się oprzeć. Od swojego wujka zaś dostaje polecenie, by obserwować przystojnego majora Cartera, w którym kiedyś była zakochana, jednak on ją odtrącił. Carter jest jednym z podejrzanych o zdradę, ale dziewczyna nie wierzy w to i pragnie dowieść jego niewinności. Na jego uroki też nie jest obojętna, uwikłana w grę, będzie musiała wybrać. Czasem lubię czytać harlequiny historyczne, przeżyć romans w innej epoce. Tutaj mamy podróże dyliżansem, przyjęcia i bale, nienaganne maniery oraz zakazy, które ograniczały swobodę młodych, niezamężnych kobiet. Jednak Verity ma charakterek. Z przyjemnością czyta się o przygodach odważnej i upartej bohaterki, która bawi się w ,,detektywa", mówi to, co myśli (a to w tamtych czasach nie wypadało). Sięgając po ,,Francuskiego szpiega" oczekiwałam przyjemnej, lekkiej lektury i taką właśnie otrzymałam. Najbardziej brakuje nam w codziennym życiu przygody, romantyzmu- tutaj znajdziemy te składniki. Książkę polecam miłośniczkom romansów historycznych.