W numerze między innymi:
- Wielka prosta Katarzyny Herman.
- Premiery i nowe sezony seriali, którymi będzie żył świat w tym roku.
- Słodkie cukiereczki dla srebrnozębnego.
- Seryjni mordercy atakują: Joe Carroll, Ryan Hardy, Pennywise, Dexter, Hannibal Lecter.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2013-04-01
Kategoria: Czasopisma i magazyny
- Miłość w kinie umarła, został głupawy seks.- GRA O TRON czyli Tolkien dla dorosłych.- MARCIN DOROCIŃSKI 2km płynie, 20km biegnie, 90km jedzie na rowerze...
Przeczytane:2013-04-30, Ocena: 3, Przeczytałam, Ukończone w roku 2013, Mam, Gatunek: Czasopisma,
Mocnym punktem kwietniowego numeru "FILMU" jest z pewnością wywiad z Katarzyną Herman, w którym aktorka dużo uwagi poświęca najnowszemu filmowi "Oszukane" gdzie zagrała jedną z głównych ról.
Na plus zasługuje artykuł o aktorach, którzy stanęli po drugiej stronie kamery. Także artykuł o zakazanych filmach - starych filmach grozy zasługuje na plus. Na uwagę zasługuje artykuł o Soderbergu.
Mimo tak dużej ilości pozytywów ten numer nie jest tak absorbujący czytelnika jak poprzedni z marca. Mniej jest tu artykułów, na miarę tych z marcowego numeru, gdzie nie mogłam się oderwać od lektury.
Tradycyjnie interesującym działem w tym numerze "FILMU" jest dział z "kino-echo" z ciekawostkami filmowymi. Tylko czemu jedynie dwie strony? Zdecydowanie bardziej wolałabym poświęcić kilka stron o serialach dla większej ilości tych ciekawostek. Takie moje zdanie.