Euro. Miasta i areny w Polsce

"Euro. Miasta i areny w Polsce" to pierwsze wydawnictwo pozwalające poznać wszystkie rodzime stadiony mistrzostw Europy w piłce nożnej, a zarazem niesztampowy przewodnik po innych atrakcjach miast-gospodarzy. Książkę uzupełniają efektowne fotografie aren. Jednym z jej autorów jest Tomasz Ławecki, twórca biografii legendarnego trenera Kazimierza Górskiego.

W "Euro" każdy znajdzie coś dla siebie: miłośnik piłki nożnej poszukujący dokładnych informacji na temat mistrzostw, turysta, który chciałby skorzystać z atrakcji okolicy i miło spędzić czas, a także przeciętny mieszkaniec jednego z czterech miast organizatorskich, pragnący zdobyć najważniejsze informacje o stadionach. Areny przedstawione zostały w sposób przekrojowy, z uwzględnieniem danych technicznych i praktycznych. Zawarte są tu opisy dotyczące procesu powstawania stadionów, ich projektów i historii, a także liczby miejsc dla niepełnosprawnych czy dostępnych miejsc parkingowych.

Kibice znajdą w książce dokładne informacje na temat dat i godzin rozpoczęcia meczy mistrzostw Europy w piłce nożnej, przejrzyste tabele spotkań grupowych, uporządkowane informacje na temat stref kibica oraz czytelne mapki dojazdowe do stadionów i plany, łącznie z informacjami o numerach autobusów dojeżdżających z dworca.

Z kolei dla turystów pragnących zobaczyć coś więcej niż mecze, przewodnik zawiera niezbędne informacje o zabytkach i atrakcjach okolicy. Porady gdzie się udać, znajdą tu dla siebie zarówno amatorzy aktywnego spędzania wolnego czasu, którzy preferują sport, jak i ci zainteresowani kulturalnym obliczem miast.

Książka dostępna będzie w kilku wersjach językowych: polskiej, angielskiej, francuskiej, niemieckiej i greckiej.

Informacje dodatkowe o Euro. Miasta i areny w Polsce:

Wydawnictwo: Bosz