Energetyka odnawialna w budownictwie. Magazynowanie energii

uniwersalne kompendium dotyczące nowoczesnego i bardzo ciekawego tematu dotyczącego magazynowania energii uzyskanej z OZE w budownictwie. Jest ona kierowana do osób, które po raz pierwszy się zetkną z tą tematyką, jak i do osób, które mają pewną wiedzę na ten temat.

Książka zawiera wiedzę o charakterze naukowym podstawowym, jak i aplikacyjnym.

Pokazuje możliwości wykorzystania energii odnawialnych w sposób zintegrowany, przy wzajemnym uzupełnianiu się poszczególnych źródeł, kładąc nacisk na metody magazynowania energii.

Publikacja jest kierowana do inżynierów, architektów i specjalistów z zakresu nowoczesnej energetyki i budownictwa, ale także będzie pomocna studentom uczelni technicznych i uniwersyteckich - na kierunkach zw. z ENERGETYKĄ, BUDOWNICTWEM, OCHRONĄ ŚRODOWISKA.

Może jednak też pomóc inwestorom budowlanym oraz wszystkim zainteresowanym energetyką odnawialną i magazynowaniem tej energii w skali mikro i małej skali, stosowanej w budownictwie.

Informacje dodatkowe o Energetyka odnawialna w budownictwie. Magazynowanie energii:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2018-09-17
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 9788301200466

Kup książkę Energetyka odnawialna w budownictwie. Magazynowanie energii

Energetyka odnawialna w budownictwie. Magazynowanie energii - opinie o książce

Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku

Najlepsza książka na gwiazdkę 2011 – kategoria: poradniki - wybór Internautów   Kuchnia włoska krok po kroku.Czy zdarzyło się Wam natrafić...

Perełka 133 - Wieczorne wytchnienie
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Perełka 133 - Wieczorne wytchnienie

Wieczorem, gdy zapada zmrok i cisza, podsumowujemy dzień, myślimy o tym, co się wydarzyło: co dobrego, co złego, snujemy plany na jutro. Ta chwila ciszy...