Elementy nowoczesnej architektury. Pojmowanie współczesnych budynków

Ta niezwykle ciekawa publikacja przedstawia rzuty i przekroje 50 budowli z całego świata projektowanych od roku 1950 po chwilę obecną. Pokazane są najważniejsze elementy i detale decydujące  o znaczeniu tych budynków. Analizowane jest miejsce budowy każdego obiektu, jego otoczenie, naturalne światło, rozmiary, przeznaczenie, sposób użytkowania, rozmieszczenie okien i zdobienia oraz działanie budynku jako spójnej całości.

Książka stanowi niezbędne źródło odniesień i inspiracji dla następnych pokoleń. Przeznaczona jest dla architektów, studentów architektury i wszystkich, którzy interesują się nowoczesną architekturą i cenią wspaniałe budowle.

Informacje dodatkowe o Elementy nowoczesnej architektury. Pojmowanie współczesnych budynków:

Wydawnictwo: Arkady
Data wydania: 2017-04-24
Kategoria: Podręczniki
Tytuł oryginału: The Elements of Contemporary Architekture: Understanding Contemporary Buildings

Kup książkę Elementy nowoczesnej architektury. Pojmowanie współczesnych budynków

Elementy nowoczesnej architektury. Pojmowanie współczesnych budynków - opinie o książce

Gotowanie dla dwojga
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Gotowanie dla dwojga

Ponad 40 prostych do wykonania, sprawdzonych przepisów. Książka zawiera porady kucharza, propozycje podania i różne warianty potraw. Fotografia w dużej...

Leśne legendy. Wróżki, smoki, krasnoludki i inni
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Leśne legendy. Wróżki, smoki, krasnoludki i inni

Świetna książka opisująca jak mieszkają wróżki, czym interesują się krasnoludki, skąd pochodzą wielkoludy. Książka jest pięknie ilustrowana. Polecam...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk