Przekonaj się, że w kuchni ekologia może iść w parze z ekonomią. I fantastycznymi smakami!
,,Na zdrowiu nie oszczędzamy" takie hasło w kontekście prawidłowego odżywiania pojawia się często. Dlatego zdrowa, ekologiczna kuchnia kojarzy się z artykułami z wyższej półki. Tymczasem robiąc przemyślane zakupy, kierując się wskazówkami zawartymi w książce Moniki Mrozowskiej, czytelnik szybko przekona się, że zdrowa i ekologiczna może być niedroga. W wielu przypadkach dużo tańsza od dań z kuchni wysoko przetworzonej.
Znajdą się tu przepisy na wszystkie główne posiłki, desery oraz drobne przekąski.
W książce pod tytułem KUCHNIA EKOnomiczna udowodnimy, że szybki obiad dla całej rodziny można przygotować za kilkanaście złotych.
Znajdzie się w niej również lista niedrogich nieprzetworzonych produktów wysokiej jakości łącznie z orientacyjnymi cenami za 1 kg lub 1 litr, które później posłużą do przygotowania 60 przepisów.
Monika Mrozowska - aktorka, propagatorka zdrowego odżywiana. Od wielu lat proponuje zdrowe i smaczne potrawy widzom programu ,,Dzień Dobry TVN". Autorka i współautorka książek kulinarnych - m.in. Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie oraz Słodko zdrowo świątecznie. Wegetarianka. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową.
Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2017-10-11
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 240
Zdrowa dieta dla dzieci od 6. miesiąca do 5. roku życia Niejedna mama zastanawia się, jak żywić dziecko - tak, aby dostarczyć maluchowi wszelkich niezbędnych...
Uwielbiasz słodycze? Twoje marzenie to smakołyki, które można jeść bez wyrzutów sumienia? Zapewniające rozkosz dla podniebienia przekąski to nie mit. I...
Chcę przeczytać,