Tom 18 serii Edukacja małego dziecka, zatytułowany Wsparcie pedagogiczne w trudnych sytuacjach społecznych i edukacyjnych, prezentuje kolejne rozważania teoretyczne i praktyczne nad współczesnymi problemami rozwoju twórczego dziecka.

Tym zagadnieniom w głównej mierze poświęcony został aktualny 18 tom ,,Edukacji małego dziecka", w którym autorzy poszczególnych tekstów zwrócili szczególną uwagę na następujące kwestie:

- kategorie zmarginalizowane i nieobecne w edukacji małego dziecka; - wsparcie psychologiczne i pedagogiczne dzieci, nauczycieli i rodziców w trudnych sytuacjach społecznych i edukacyjnych; - zmiany we współczesnej edukacji małego dziecka - w tym na sytuację dziecka i nauczyciela w procesie oceniania i jego psychospołeczne konsekwencje; - zmiany społeczne warunkujące przekształcenia w instytucjach wspierających rozwój i wychowanie małych dzieci; - twórczość i kreatywność jako niezbędne komponenty warunkujące prawidłowy, całościowy rozwój dzieci.

Informacje dodatkowe o Edukacja małego dziecka. Tom 18. Wsparcie pedagogiczne w trudnych sytuacjach społecznych i edukacyjnych:

Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza Impuls
Data wydania: 2023-08-23
Kategoria: Pedagogika

Kup książkę Edukacja małego dziecka. Tom 18. Wsparcie pedagogiczne w trudnych sytuacjach społecznych i edukacyjnych

Noddy. Poznajemy wzory
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Noddy. Poznajemy wzory

Wesoły pajacyk Noddy to bohater telewizyjnej dobranocki. Wszystkie maluchy dobrze go znają. Nasza serię wzbogacamy o nowe tytuły książeczek kartonowych...

Informator o zawodach Co studiować?Gdzie pracować?
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Informator o zawodach Co studiować?Gdzie pracować?

Niniejsza pozycja to zbiór 100 niezwykle interesujących prezentacji zawodów, a w nich informacje takie jak: definicje zawodów, predyspozycje, prestiż społeczny...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska