Drama Free. Jak mieć zdrowe relacje w rodzinie

Jeśli na myśl o spotkaniu z rodziną robi ci się słabo, a toksyczne relacje z bliskimi są dla ciebie źródłem bólu, tu znajdziesz zrozumienie i wiedzę, co zrobić, by było lepiej.

Wiele terapii zaczyna się od przepracowania relacji rodzinnych w dzieciństwie, by móc przejść przez bieżące problemy z rodzicami, partnerami, rodzeństwem, dziećmi, przyjaciółmi, a nawet teściami.

Nie jesteśmy odpowiedzialni za to, co nam się przydarzyło, ale mamy wpływ na nasze własne uzdrowienie. Już przyszedł na nie czas.

Nedra Glover Tawwab, licencjonowana terapeutka i ekspertka w dziedzinie relacji, uczy jak rozpoznać dysfunkcyjne wzorce rodzinne. I jak skutecznie je przełamać, by pójść naprzód, szczęśliwszymi.

Związki są trudne, ale nie muszą takie być.

Informacje dodatkowe o Drama Free. Jak mieć zdrowe relacje w rodzinie:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2024-11-20
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Drama Free: A Guide to Managing Unhealthy Family Relationships

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Kup książkę Drama Free. Jak mieć zdrowe relacje w rodzinie

Dbałość. O komunikowaniu swoich potrzeb, stawianiu granic i wolności bycia sobą
Nedra Glover Tawwab0
Okładka ksiązki - Dbałość. O komunikowaniu swoich potrzeb, stawianiu granic i wolności bycia sobą

Praktyczny, użyteczny poradnik pokazujący, jak nie brać na siebie za dużo, wyznaczać granice i wyrażać swoje potrzeby. Dla wszystkich, którzy pragną być...

Set Boundaries, Find Peace: A Guide to Reclaiming Yourself
Nedra Glover Tawwab0
Okładka ksiązki - Set Boundaries, Find Peace: A Guide to Reclaiming Yourself

Healthy boundaries. We all know we should have them--in order to achieve work/life balance, cope with toxic people, and enjoy rewarding relationships with...