Dogmatyka, tom 3. Traktat o Bogu Jedynym. Traktat o zbawieniu

Traktat o Bogu Jedynym (De Deo Uno), pióra ks. Jerzego Szymika, członka prestiżowej Międzynarodowej Komisji Teologicznej, profesora KUL i Uniwersytetu Śląskiego, podejmuje wielki temat tajemnicy Boga w kontekście współczesnej epoki, która w radykalnie nowym świetle stawia prastare pytania o poznawalność Boga, źródła zła, rozumienie Bożej Opatrzności, pogodzenie dobroci Boga z tragedią cierpienia, przyczyn ateizmu. Autor pokazuje, że teologia nie musi być suchym wykładem, ale może być mądrością o charakterze egzystencjalnym. Traktat napisany jest językiem prostym, obrazowym i wciągającym do współmyślenia o najistotniejszych sprawach ludzkiego życia. Traktat o zbawieniu (Soteriologia), autorstwa o. dr Michała Palucha OP, wykładowcy Kolegium Filozoficzno-Teologicznego Dominikanów w Krakowie, w oryginalny i odważny sposób wprowadza w klasyczne tematy związane z pytaniem o zbawienie.

Informacje dodatkowe o Dogmatyka, tom 3. Traktat o Bogu Jedynym. Traktat o zbawieniu:

Data wydania: b.d
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
ISBN: 83-60356-17-3

Kup książkę Dogmatyka, tom 3. Traktat o Bogu Jedynym. Traktat o zbawieniu

Dogmatyka, tom 3. Traktat o Bogu Jedynym. Traktat o zbawieniu - opinie o książce

Avatar użytkownika - azetka79
azetka79
Przeczytane:2018-11-22, Ocena: 6, Przeczytałam,

bardzo podoba mi się styl ks. prof. Jerzego,przyjemnie się czyta o sprawach trudnych:) dziękuje

My Little Pony. Pinkie Pie i szalone Skałkoparty
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - My Little Pony. Pinkie Pie i szalone Skałkoparty

Pinkie Pie zna jeden sposób na wybawienie rodzinnej farmy kamieni z kłopotów - szaloną imprezkę, która przywróci gospodarstwu...

Sceny z życia małżeńskiego według Sawki. Komentuje Rafał Bryndal
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Sceny z życia małżeńskiego według Sawki. Komentuje Rafał Bryndal

Szeregi rysunków Sawki zasilają tym razem małżonkowie, przy okazji, siejąc w nich niezły popłoch. Sawka skupia się na najważniejszych i jednocześnie skrajnych...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk