Dobranoc, małpko!

Małpka chce iść spać, ale zanim to zrobi, musi powiedzieć dobranoc innym zwierzętom. Pomożesz je znaleźć? Wyjmij znajdującą się w książce kartonową latarkę, weź ją do ręki, wsuń pod ciemną folię i rzuć światło na bohaterów książeczki. Słuchając rymowanej opowiastki, szukaj z małpką jej przyjaciół na kolejnych stronach. Czy udało ci się znaleźć wszystkie zwierzęta? Małpka usnęła, a ty?

Dobranoc, śpij smacznie, nim dzień znów się zacznie...

Informacje dodatkowe o Dobranoc, małpko!:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2023-10-16
Tytuł oryginału: Goodnight Monkey

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Dobranoc, małpko!

Dobranoc, małpko! - opinie o książce

Avatar użytkownika - mrs_zolza
mrs_zolza
Przeczytane:2024-01-27, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,

"Dobranoc, małpko!" to propozycja dla maluchów, gdzie oprócz latarki czeka na nie także prosty rymowany tekst, kolorowe strony no i ukochane zwierzątka!
Fenomen tej książki polega na dwóch sklejonych stronach, pomiędzy które wsuwa się tekturową latarkę i podświetla obraz. Na każdej takiej stronie dziecko ma dodatkowo odszukać konkretne zwierzę.

Książka wspiera rozwój dziecka, zarówno mowę jak i precyzję ruchów. Dodatkowo rozbudza wyobraźnię i ciekawość.

Myślę, że sprawdzi się już u roczniaków a nawet i młodszych dzieci przy udziale rodzica. U mnie korzysta z niej głównie 2-latek ale i 4-latek nie pogardzi :)

Dobranoc, lewku!. Książka z latarką
Joshua George0
Okładka ksiązki - Dobranoc, lewku!. Książka z latarką

Wyjątkowa książka, która będzie wyczekiwaną częścią wieczornego szykowania się do snu. Lew chce iść spać, ale zanim to zrobi, ma pewne zadanie: musi powiedzieć...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk