Dobra i usługi informacyjne w obrocie gospodarczym

W książce w sposób kompleksowy omówiona została problematyka prawna szeroko pojętych dóbr informacyjnych występujących w komunikacji elektronicznej, zarówno od strony teoretycznej – przede wszystkim z uwzględnieniem polskiego prawa autorskiego – jak i od strony praktycznej. W pierwszym dziale przedstawiono zarys modelu gospodarki elektronicznej oraz systemu prawa własności intelektualnej, w drugim – konkretne rodzaje dóbr informacyjnych występujących w obrocie; trzeci dział dotyczy dóbr i usług informacyjnych w prawie wspólnotowym i międzynarodowym. Rafał Cisek, współpracownik Centrum Badań Problemów Prawnych i Ekonomicznych Komunikacji Elektronicznej (CBKE). Na co dzień popularyzuje wiedzę o prawie mediów elektronicznych na łamach założonego przez siebie serwisu non-profit NoweMedia.org. Jest autorem wielu publikacji z zakresu prawnych aspektów komunikacji elektronicznej. Dr Julian Jezioro, adiunkt w Zakładzie Prawa Cywilnego i Prywatnego Międzynarodowego Uniwersytetu Wrocławskiego, radca prawny zajmujący się głównie problematyką własności intelektualnej oraz stosunkami umownymi. Autor oraz współautor wielu pozycji z zakresu prawa cywilnego i prywatnego międzynarodowego, w tym „Komentarza do kodeksu cywilnego” pod red. E. Gniewka, oraz podręcznika „Prawne i ekonomiczne aspekty komunikacji elektronicznej”. Prof. Dr Andreas Wiebe, LL.M., zatrudniony w Instytucie Prawa Cywilnego, Prawa Handlowego i Prawa Papierów Wartościowych Wiedeńskiego Uniwersytetu Ekonomii i Zarządzania. Autor wielu pozycji z prawa cywilnego i prawa mediów elektronicznych.

Informacje dodatkowe o Dobra i usługi informacyjne w obrocie gospodarczym:

Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 83-7334-478-0

Kup książkę Dobra i usługi informacyjne w obrocie gospodarczym

Dobra i usługi informacyjne w obrocie gospodarczym - opinie o książce