Do widzenia profesorze

Ewa Schiller zgrabnym piórem, z wielką lekkością wpuszcza nas w dwie wstęgi szos życiowych głównej bohaterki. W jedną wiodąca nas przez jej młodzieńcze, pełne marzeń lata szkolne i drugą przepełnioną zwątpieniami, realiami codziennego nie zawsze łatwego, dorosłego życia. Przez oba wątki przeplata się wszechmogąca, nieśmiertelna miłość. Prowadząc nas po ścieżkach życia bohaterki sprawia, że utożsamiamy się z nią, dzielimy te wspólne chwile, zarówno w szkole, jak i dorosłym jej życiu.Łucja Abrams, Miesięcznik KalejdoskopLondon Ontario

Informacje dodatkowe o Do widzenia profesorze:

Wydawnictwo: Papierowy Motyl
Data wydania: b.d

Kup książkę Do widzenia profesorze

Do widzenia profesorze - opinie o książce

Avatar użytkownika - cyrysia
cyrysia
Przeczytane:2011-03-09, Ocena: 6, Przeczytałam,
Wspaniała książka.Niemniej nie czyta się jej lekko. Naznaczona jest zadumą, wspomnieniami i nadzieją. Bardziej wrażliwe osoby, powinny koniecznie zaopatrzyć się w cały komplet chusteczek ,gdyż często przy czytaniu, łzy same nieproszone wyciskają się z oczu. Niemniej gorąco polecam każdej kobiecie, która choć na chwile chce się oderwać od codzienności, wchodząc w świat głównej bohaterki i razem z nią zastanowić się nad swoim własnym życiem i konsekwencjami własnych poczynań.
Avatar użytkownika - Sumire
Sumire