Dlaczego mężczyźni nigdy nie pamiętają, a kobiety nigdy nie zapominają

Dlaczego on nigdy nie pyta o szczegóły?

. Dlaczego ona stale chce rozmawiać o związku?

. Dlaczego on nie dostrzega, że coś ją gnębi?

Tego rodzaju pytania można sprowadzić do jednej kwestii:  Dlaczego kobietom i mężczyznom tak trudno się porozumieć?

Kobiecy i męski mózg różnią się pod ważnymi względami - strukturalnym, funkcjonalnym i chemicznym - dlatego inaczej podchodzimy do problemów i odmiennie doświadczamy świata.

Jak pokonać ów dystans? Autorka przedstawia przyjazny poradnik, w którym uczy sposobów myślenia płci przeciwnej,  a także podpowiada mądre strategie radzenia sobie z problemami.

Książka ta pozwoli kobietom i mężczyznom lepiej zrozumieć siebie nawzajem zarówno w relacjach osobistych, rodzinnych, jak i zawodowych.

Marianne J. Legato to kardiolog, profesor medycyny klinicznej Columbia University, a przede wszystkim ekspert w dziedzinie medycyny uwzględniającej
płeć. Jest autorką m.in. książek The Female Heart, What Women Need to Know i Eve's Rib.

Informacje dodatkowe o Dlaczego mężczyźni nigdy nie pamiętają, a kobiety nigdy nie zapominają:

Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: b.d
Kategoria: Poradniki
ISBN: 83-7301-888-3

Kup książkę Dlaczego mężczyźni nigdy nie pamiętają, a kobiety nigdy nie zapominają

Dlaczego mężczyźni nigdy nie pamiętają, a kobiety nigdy nie zapominają - opinie o książce

Avatar użytkownika - godmyt
godmyt