Dead Dead Demon’s Dededede Destruction #5

Tego dnia wszystko się zmieniło, a jednocześnie nie zmieniło się nic.

Oba i Makoto doświadczają wspomnień Oran z alternatywnej rzeczywistości, kiedy ta wraz z Kadode uratowała świat, rujnując tym samym swoje życie. Oran decyduje się na desperacki krok i wykorzystuje technologię najeźdźców, aby zapobiec tragedii. Lecz w miejscu, do którego trafia, również nie jest wesoło. Ale przynajmniej wakacyjny wyjazd kółka okultystycznego nad morze okazuje się sukcesem!

Informacje dodatkowe o Dead Dead Demon’s Dededede Destruction #5:

Wydawnictwo: Kotori
Data wydania: 2023 (data przybliżona)
Kategoria: Komiksy

Kup książkę Dead Dead Demon’s Dededede Destruction #5

Dead Dead Demon’s Dededede Destruction #5 - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2023-10-24, Ocena: 5, Przeczytałem,

DO KOŃCA LUDZKOŚCI POZOSTAŁO...

,,Dead Dead Demon's Dededede Destruction" tom piąty, czyli już przedostatni. Czyli coraz bliżej jesteśmy tego, co od dawna w tej mandze określa się mianem końca ludzkości. Ale wiadomo, jak to u Asano, oznaczać to może naprawdę wiele różnych rzeczy. A tak naprawdę liczy się, jak wyśmienita jest ta manga - a to chyba najlepsza seria wydawana obecnie na polskim rynku, więc tym większy żal, że to już niemal koniec. Ale zanim ten koniec nastąpi, czeka na nas masa retrospekcji i powrót do obecnych wydarzeń, które wchodzą już w konkretną fazę.

No ale po kolei. Pierwsza połowa tomiku to wspomniane kontynuowanie tego, co działo się w przeszłości. Oba i Makoto nadal odkrywają wspomnienia Oran i to, jak ta wraz z Kadode stara się ocalić świat. Rodzi się jednak pytanie czy nawet tak szczytny cel uświęca środki?

A kiedy już w końcu wracamy do tu i teraz, wszystko idzie w większy konkret, gdy statek matka zaczyna stanowić coraz większe zagrożenie. Ale kółko okultystyczne robi swoje, wypoczywa, oddaje się wakacyjnym przyjemnościom. Czy jednak to wszystko ma sens, kiedy w tle dzieją się tak wielkie i ważne wydarzenia?

Dziewczyna znad morza #2
Inio Asano0
Okładka ksiązki - Dziewczyna znad morza #2

Senne nadmorskie miasteczko, gdzie życie toczy się leniwie… Mieszka w nim Koume Sato. Właśnie przeżyła pierwsze miłosne rozczarowanie. Chłopak,...

Dobranoc, Punpunie #5
Inio Asano0
Okładka ksiązki - Dobranoc, Punpunie #5

Poznajcie Punpuna – dziesięcioletniego chłopca wychowywanego przez niestabilną emocjonalnie matkę i skorego do przemocy ojca – oraz jego przyjaciół...