Dary Anioła. Miasto Kości: Oficjalny ilustrowany przewodnik po filmie

Oficjalny ilustrowany przewodnik po bardzo oczekiwanym filmie Dary anioła: Miasto Kości

Zerknięcie za kulisy.

Ta bardzo zajmująca książka zawiera:

* kolorowe zdjęcia z planów w Toronto

* wizjonerskie rysunki reżysera, Haralda Zwarta

* wywiady z obsadą i ekipą

* szczegóły tego, jak światowa sensacja literacka została przerobiona na film

* i jeszcze więcej!

Dowiecie się, jak aktorzy wcielili się w takie postacie, jak Clary i Jace. Przeczytacie o tym, jak dział charakteryzacji dorabiał sztuczne pazury groźnym wampirom. Zobaczycie, jak ważni byli wielbiciele książki w procesie powstawania tego filmu. Od decyzji obsadowych po zaraźliwy entuzjazm reżysera oraz innowacyjne zastosowanie efektów specjalnych, jest to przepustka do najgorętszego filmu lata.

Informacje dodatkowe o Dary Anioła. Miasto Kości: Oficjalny ilustrowany przewodnik po filmie:

Wydawnictwo: Mag
Data wydania: 2013-09-27
Kategoria: Inne

Kup książkę Dary Anioła. Miasto Kości: Oficjalny ilustrowany przewodnik po filmie

Dary Anioła. Miasto Kości: Oficjalny ilustrowany przewodnik po filmie - opinie o książce

Avatar użytkownika - monweg
monweg
Przeczytane:2015-02-12, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam,
Miasto Kości to opowieść o niespełna szesnastoletniej Clary Fray. Dziewczyna jest świadkiem morderstwa w klubie. O dziwo, nikt inny nie zwraca na to uwagi, nawet towarzyszący jej Simon. Od tego momentu co chwilę spotykają ją nietypowe sytuacje. Widzi różne rzeczy, których nie widzi nikt inny. Jej mama znika, a ją atakuje demon. Cassandra Clare zabiera nas do świata, którego istnienia nawet sobie nie wyobrażamy. Obok ludzi, nazywanych Przyziemnymi, żyją Podziemni, czyli wilkołaki, wampiry, wróżki, czarodzieje, skrzaty. Porządku pilnują tu Nocni Łowcy, potomkowie Anioła Raziela. Clary trafia do tego świata i wydaje się być jak najbardziej na swoim miejscu. Może to dziwne, ale tu pasuje. Tymczasem Instytut zamieszkany przez Łowców staje się jej domem. Muszę przyznać, że Miasto Kości to dobra książka dla młodzieży. Dobra, ale nie rewelacyjna. Świetny pomysł, bardzo ciekawa historia, lecz odrobinę to wszystko niedopracowane. Może dalej będzie lepiej, wszak przede mną jeszcze pięć części. Postacie są trochę irytujące. Clary ma denerwujący dar do wpadania w kłopoty i zbyt często pochopnie podejmuje decyzje. Łowca Jace, do którego Clary wzdycha, jest arogancki i napuszony. Właściwie do każdego można by się przyczepić. Niestety, ale najlepiej wykreowaną i najbardziej wyrazistą postacią wydaje się Valentine, pełniący rolę czarnego charakteru... Więcej na - http://monweg.blog.onet.pl/2015/02/11/dary-aniola-tom-i-miasto-kosci/
Avatar użytkownika - weron_ika
weron_ika
Przeczytane:2014-05-21, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,
Książka niesamowita. Dynamiczna, pełna akcji, jednocześnie tajemnicza, świetny wątek miłosny. Jedna z moich ulubionych
Avatar użytkownika - readmyheart
readmyheart
Przeczytane:2022-12-31, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2022,
Herosi
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Herosi

Antologia Herosi, barbarzyńcy, superbohaterowie. Mężczyźni o mięśniach twardych jak stal. Niektórzy, niczym Conan Barbarzyńca po trupach kroczą do celu...

Łowcy obrazków. Dla początkujących odkrywców. Część 4
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Łowcy obrazków. Dla początkujących odkrywców. Część 4

Seria Łowcy obrazków – dla początkujących odkrywców to świetna zabawa w odszukiwanie ukrytych rysunków. Ale nie tylko – w książkach są też...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska