Czy kiedykolwiek zastanawiało Cię:
- Jak oddać swoje ciało uczelni medycznej?
- Po co bada się rozkład ludzkiego ciała?
- Ile mogę zarobić na sprzedaży swoich organów?
- Kto kupował zwłoki od porywaczy ciał?
- Czy moje szczątki mogą zostać muzealnym eksponatem?
- W jaki sposób tworzy się atlasy anatomii?
Pewnie tak, bo każdego z nas ciekawi to, co dzieję się z nami po śmierci, a mimo tego wstydzimy się pytać głośno. Skończmy z niewiedzą - odpowiedzi na te i wiele innych pytań możesz znaleźć w tym zinie! Miłej lektury i pamiętaj, że prędzej czy później TY TEŻ UMRZESZ.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2020-02-21
Kategoria: Komiksy
ISBN: b.d
Język oryginału: Polski
Czy kiedykolwiek zastanawiało Cię:- Jaki stosunek ma moja religia do kremacji?- Jak szkodliwe dla środowiska są krematoria?- Czy moje prochy mogą zostać...
Przeczytane:2024-11-02, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2024, 26 książek 2024, 12 książek 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024, 2024, Ebook, EmpikGo,
"[...] Darowizna ciała jest ważna dla zrozumienia ludzkiego ciała i dla postępu naukowego. [...]"
"Daj z siebie wszystko" autorstwa Falauke, to drugi tom z cyklu "Przewodniki po śmierci". Tym razem autorka porusza ważne tematy między innymi związane z pośmiertnymi dawcami organów i ciał.
I tu nasuwają się pytania: co zrobić z organami po śmierci? Czy oddać ciało do celów naukowych? Oczywiście są to bardzo trudne pytania. Nie trzeba na nie tutaj odpowiadać. Nie chciałabym, żeby moje ciało po śmierci było oddane do celów naukowych. Nie chciałabym się znaleźć na tzw. farmie ciał.
Czy wiecie, jak zostać pośmiertnym dawcą organów? Jeżeli nie, to koniecznie zajrzycie do tego e-booka. Podejmując decyzję o tym, że po waszej śmierci chcecie być dawcami organów, nie zapomnijcie o tym wspomnieć waszej rodzinie.
W tej części poznacie również inne ciekawostki związane z ciałem po śmierci.
Ten e-book ma ponad 20 stron. Idealnie nadaje się do czytania podczas popołudniowego odpoczynku.
Oprócz tekstów znajdziecie tutaj ciekawe ilustracje.