Cud Karola - świadectwa i dowody świętości Jana Pawła II

W niniejszej książce Saverio Gaeta opowiada o cudzie, który umożliwił zakończenie procesu beatyfikacyjnego, będącego najszybszym w wielowiekowej historii Kościoła, trwał bowiem jedynie sześć lat i dwadzieścia dziewięć dni od chwili śmierci kandydata na ołtarze.

Oprócz niezwykłej historii uzdrowienia francuskiej zakonnicy cierpiącej na chorobę Parkinsona, Gaeta gromadzi liczne świadectwa innych łask i uzdrowień zarówno fizycznych jak i duchowych, przypisywanych wstawiennictwu Jana Pawła II.

W książce: -wywiad z kardynałem Jose Saraivą Martinsem, który wyjaśnia, na czym polega chrześcijańska świętość, czym jest proces beatyfikacyjny oraz w jaki sposób ocenia się, czy dane uzdrowienie można uznać za cudowne. -skrócone kalendarium życia Karola Wojtyły -modlitwa o wyproszenie łask za wstawiennictwem Jana Pawła II

Informacje dodatkowe o Cud Karola - świadectwa i dowody świętości Jana Pawła II:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Św. Stanisława BM
Data wydania: 2012 (data przybliżona)
ISBN: 978-83-7422-428-4

Kup książkę Cud Karola - świadectwa i dowody świętości Jana Pawła II

Cud Karola - świadectwa i dowody świętości Jana Pawła II - opinie o książce

Powyższa książka jest na pewno Dziełem O Człowieku,który był Kochany Przez Wszystkich."CUDA"- to Rzeczy Święte i Niebanalne.Nie każdy potrafi Czynić Cuda;szczególnie gdy Sam jest Ciężko Doświadczony przez Życie! Autor, wydaje Mi się pisząc to Oto Dzieło, myślał o Janie Pawle II jako TYM który był WYJĄTKOWY! Pisząc o "Cudach" , ma się również Odzew ku Innym LUDZIOM, KTÓRZY CHCĄ BYĆ UZDROWIENI... Cuda Jana Pawła II na pewno musiały być Wyproszone przez Tych, którzy GO KOCHALI. Zresztą i Ja Sama Go dalej Podziwiam. I choć Upłynęły Lata od Jego Odejścia , to wszystko co Go dotyczy jest Fenomenalne! Z chęcią Ją Przeczytam.!
Dusze ofiarne. Historie dusz, które ratują świat
Saverio Gaeta0
Okładka ksiązki - Dusze ofiarne. Historie dusz, które ratują świat

Kim są dusze ofiarne? Jaką odgrywają rolę w dziejach ludzkości? Czy wypowiedziane przez nie proroctwa wypełniają się na naszych oczach? Saverio Gaeta...

Dziesięć twarzy tajemnicy. Boże sekrety objawione wielkim mistyczkom
Saverio Gaeta0
Okładka ksiązki - Dziesięć twarzy tajemnicy. Boże sekrety objawione wielkim mistyczkom

Ostrzeżeń tych nie można ukrywać, lecz trzeba je pieczołowicie przechowywać, aby nowe pokolenie wiedziało, że ludzie i narody zostali na czas ostrzeżeni...

Kyle
T.M. Piro