Jan Paweł II Autobiografia pisana sercem

Pracując fizycznie, równocześnie kontynuowałem moje zamiłowania związane z literaturą, nade wszystko zaś z literaturą dramatyczną. Świadomość powołania kapłańskiego ukształtowała się pośród tego wszystkiego jako fakt wewnętrzny, całkowicie dla mnie przejrzysty i jednoznaczny (Jan Paweł II).

Lata dzieciństwa i młodzieńcze pasje. Praca w kamieniołomach i powołanie kapłańskie. Konsekracja biskupia i wybór na papieża. Oto etapy niezwykłego życia opowiedziane w "autobiografii napisanej sercem", ukazującej najmniej znane i ukryte strony osobowości Karola Wojtyły.

Z nieprzebranej liczby wypowiedzi, kazań, wywiadów i pism papieża Saverio Gaeta wybrał i splótł ze sobą to wszystko, co odnosi się do życia osobistego i wewnętrznego, a czym Jan Paweł II podzielił się z tłumami w osobistych zwierzeniach w ciągu minionych dwudziestu pięciu lat pontyfikatu.

Są to stronice przepełnione intensywnością, które czyta się jednym tchem, ujawniają bowiem zwykłe aspekty niezwykłego człowieka, który nie przestaje zadziwiać tak w swoim wymiarze publicznym, jak też w wymiarze prywatnym i ukrytym.

Informacje dodatkowe o Jan Paweł II Autobiografia pisana sercem:

Data wydania: 2004 (data przybliżona)
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
ISBN: 83-88598-45-7

Kup książkę Jan Paweł II Autobiografia pisana sercem

Jan Paweł II Autobiografia pisana sercem - opinie o książce

Avatar użytkownika - bookworm
bookworm
Przeczytane:2017-06-07, Ocena: 4, Przeczytałam, 21 książek 2017,
Obowiązkowa lektura dla wszystkich,którym bliski jest Ojciec Swięty.
Osobisty dziennik Jana Pawła II - papieża, który zapisał się nie tylko w historii Kościoła, ale też historii powszechnej. Każda strona to osobny fragment do rozważań.
Avatar użytkownika - zosia29
zosia29
Przeczytane:2015-06-25, Ocena: 6, Przeczytałam,
Cud Karola - świadectwa i dowody świętości Jana Pawła II
Saverio Gaeta0
Okładka ksiązki - Cud Karola - świadectwa i dowody świętości Jana Pawła II

W niniejszej książce Saverio Gaeta opowiada o cudzie, który umożliwił zakończenie procesu beatyfikacyjnego, będącego najszybszym w wielowiekowej historii...

Ojciec Pio na progu raju
Saverio Gaeta0
Okładka ksiązki - Ojciec Pio na progu raju

Najnowsza biografia św. Ojca Pio, złożona ze świadectw osób, które osobiście znały wielkiego kapucyna. Poszczególne rozdziały tej książki, ułożone alfabetycznie...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska