Prezentowana publikacja powstała, aby pomóc w codziennej terapii dzieci ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi i trudnościami w komunikacji. Materiał prezentowany na kartach pracy jest spójny i nie obejmuje zbędnych, zakłócających percepcję treści. W każdym dziale wprowadzono najważniejsze słowa i pojęcia, a w ostatnim ważne dni i święta. Miniaturki obrazków znajdujące się na każdej karcie nie pozwalają zapomnieć o wcześniej omawianym materiale. Wszystkie działy są zakończone sprawdzianami wiadomości, które pozwolą rodzicowi bądź terapeucie ocenić, czy przedstawione treści zostało przez dziecko zapamiętane i zrozumiane.

Informacje dodatkowe o Co mnie otacza? Część 2. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi i trudnościami w komunikacji:

Wydawnictwo: Harmonia
Data wydania: 2020-09-18
Kategoria: Pedagogika

Tagi: Kształcenie uczniów niepełnosprawnych fizycznie

Kup książkę Co mnie otacza? Część 2. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi i trudnościami w komunikacji

Co mnie otacza? Część 2. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi i trudnościami w komunikacji - opinie o książce

Olga Kłodnicka0
Okładka ksiązki - Czytam i odpowiadam na pytania. Kolejne czytanki. Ćwiczenia w czytaniu ze zrozumieniem

Książka powstała, aby wspomóc dzieci, którym nauka czytania sprawia spore trudności. Jest przeznaczona dla uczniów, którzy przeszli już etap czytania wyrazów...

Olga Kłodnicka0
Okładka ksiązki - Paski wyrazowo-obrazkowe. Doskonalenie umiejętności czytania dla dzieci ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi

Paski wyrazowo-obrazkowe to doskonała pomoc do nauki czytania zarówno dla dzieci rozwijających się prawidłowo, jak i dla tych z trudnościami. W skład...