Witaj w fascynującym świecie powieści “Chwytać motyle”, gdzie życie kobiet z rodziny Popławskich toczy się w malowniczym Malborku, mieście tkwiącym głęboko w historii.
Ta opowieść to nie tylko podróż przez emocje, lecz także magiczna podróż w czasie. W towarzystwie Zofii przeniesiesz się w lata 30 XX wieku, pełne marzeń i tęsknoty. Anna odsłoni przed tobą rok 1968, czas burzliwych zmian i protestów. Wreszcie, Wiktoria wprowadzi cię w szalone i kolorowe lata 80., pełne energii i radości.
Autorka mistrzowsko ożywia przeszłość, odtwarzając atmosferę Malborka, Gdańska i Pomorza poprzez dawne restauracje, sklepy i hotele. Losy bohaterek splatają się z postaciami związanych z regionem, a wydarzenia historyczne stają się tłem dla misternie splecionych wątków o przyjaźni i miłości Zofii, Anny i Wiktorii.
Przygotuj się na odkrycie nie tylko ich losów, lecz przede wszystkim na naukę, że spotkania z innymi ukazują prawdziwe wartości, inspirują do budowania relacji i dzielenia się miłością. Wejdź do tego niezwykłego świata już teraz.
Data wydania: 2023-09-09