Chrupek i małe kotki

Hau, hau! Poznaj Chrupka - uroczego i wesołego pieska, który ma dużo przygód, własne zdanie, mnóstwo fantastycznych przyjaciół i problemy dokładnie takie jak ty. Ze wszystkim radzi sobie jednak doskonale, a przy okazji dużo się uczy.

Chrupek nie lubi małych kotków i nie chce się z nimi niczym dzielić. Ale może małe kotki pokażą Chrupkowi, że dzielenie się to najlepsza zabawa pod słońcem. Tekst jest prosty, dynamiczny, idealny do przyswojenia przez malucha.

Opowiadaniu towarzyszą ciepłe i zabawne ilustracje - z jednej strony książka jest oszczędna w środkach, z drugiej główny bohater wciąż jest w ruchu. Duża liczba ilustracji na pewno zaciekawi każde dziecko.

Informacje dodatkowe o Chrupek i małe kotki:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2023-03-08

Kup książkę Chrupek i małe kotki

Chrupek i małe kotki - opinie o książce

W tej książęce dowiemy się, że Chrupek nie lubi małych kotków. Te małe stworzenia wchodzą mu na grzbiet, liżą sierść, drapią, mruczą i... robią kupię. Wciąż chodzą za nim i robią to co on. Chrupek nie lubi również dzielić się swoim jedzeniem, poduszka i ulubioną piłką. A najbardziej Chrupek lubi swój niebieski kocyk i nie ma zamiaru dzielić się nim z kociakami. Podczas jeden kłótni o ten przedmiot, niestety, ale uległ on zniszczeniu. Próbował się okryć tym co po nim zostało, ale nie było to już możliwe. Za to sympatyczne kotki przytuliły się do niego i było mu bardzo miło. Od tej pory przynosił piłkę i wspólnie z małymi stworzonkami bawili się.

Książeczki przeznaczone są dla dzieci w wieku 3-5 lat . Posiadają krótkie teksty opowiadające historię tego czego nie lubi Chrupek. Raz jest to czerwona kurteczka, a raz małe kotki, z którymi musi się dzielić. Z książeczek płynie morał, że warto słuchać mamy i ubierać się ciepło oraz warto dzielić się z innymi. Dzielenie również jest świetną zabawą.

Książeczki są idealne do wspólnego czytania i oglądania. Przygody Chrupka są zabawne, ale również pouczające. Ilustracje są pięknie wykonane i oddają w pełni to co czuje nasz bohater. Złość, smutek i radość. Dzięki tym książeczką można porozmawiać o uczuciach, jak również o zachowaniu pieska.

Miś Tuliś piecze ciasteczka
David Melling 0
Okładka ksiązki - Miś Tuliś piecze ciasteczka

Tego misia kochają dzieci w 30 krajach! Miś Tuliś uwielbia pyszne miodowe ciasteczka, ale nagle jego miodek znika…Czy Tuliś da się przekonać owcom...

Licz z Chlapkiem
David Melling0
Okładka ksiązki - Licz z Chlapkiem

Seria Kaczorek Chlapek to humorystyczne książeczki dla najmłodszych dzieci o przygodach zabawnych kaczuszek. Razem ze zwierzętami dzieci uczą się...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk